İDO’dan Bayram Şoku

Reel Sektör
Bayram tatilinde bilet fiyatları neredeyse iki katına çıktı. Yolcular ‘mağduruz sistem değişsin’ diyor. İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), 1 Temmuz’dan itibaren dinamik  fiya...
EMOJİLE

Bayram tatilinde bilet fiyatları neredeyse iki katına çıktı. Yolcular ‘mağduruz sistem değişsin’ diyor.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), 1 Temmuz’dan itibaren dinamik  fiyatlandırma sistemine geçti. Bu sistemle, tıpkı havayolu şirketlerinde  olduğu gibi erken bilet alan yolcuların daha ekonomik koşullarda  seyahat etmesi amaçlandı.

ŞİKAYET YAĞIYOR

Ne var ki bu yeni uygulama,  özel günlerde fiyatların ikiye katlanmasına neden oluyor. Mesela bayrama  yaklaştığımız şu günlerde… Bayram tatilinde, Bandırma, Avşa ve  Marmara Adası’na gitmek isteyen İstanbullular, yüksek fiyatlarla  karşılaşıyor ve uygulamaya tepki gösteriyor. Günlerdir Acil Şikayet  Hattı’na bu konuda yoğun mesajlar geliyor.

Bakın bir okuyucumuz karşı  karşıya kaldığı durumu nasıl anlatıyor:

NASIL PLAN YAPALIM

Eskiden  biletimizi ne zaman alırsak alalım aynı ücreti ödüyorduk. Hiçbir sorun  yaşamıyorduk. Şimdi öyle mi? Bayram yaklaştı, bilet almak için  başvuruyoruz ama iki katı bilet fiyatı ödemek zorunda kalıyoruz. Neymiş,  talep fazla olunca fiyat da artıyormuş. Biletimizi önceden alırsak  avantajlı oluyormuşuz. Aylar öncesinden nasıl plan yapalım? çalışan  insanlarız. Programımız belli olmuyor. Ancak tatile birkaç gün kala  programımız netleşiyor. Bu sistemin değiştirilmesini istiyoruz.

OTOMATİK AYARLAMA’

İDO, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: Kurumumuz ‘Dinamik Fiyat’ uygulamasına geçti. Daha anlaşılır bir deyişle uçak firmalarının  uyguladığı sistemi biz de uygulamaya koyduk. Bu fiyatlandırma  yönteminde, fiyatları uygulamayla ilgili bir bilgisayar sistemi  belirliyor. Yapılacak olan sefere talep arttıkça fiyat da otomatik  olarak artıyor. Bizim tavsiyemiz ekonomik bilet almak isteyen  yolcularımızın biletlerini önceden almaları.’

Habertürk