En ucuz uçak bileti nasıl bulunur?

Reel Sektör
Hava yolu firmalarının her geçen gün birbiri ardına başlattıkları kampanyalar, hava yolu ulaşımını hem yurt içinde hem de yurt dışına oldukça popüler hale getirdi. Öyle ki çoğu zaman yurt içinde otobü...
EMOJİLE

Hava yolu firmalarının her geçen gün birbiri ardına başlattıkları kampanyalar, hava yolu ulaşımını hem yurt içinde hem de yurt dışına oldukça popüler hale getirdi. Öyle ki çoğu zaman yurt içinde otobüsle seyahat edeceğiniz fiyattan daha ucuza uçak bileti satın alabiliyorsunuz. İşte bu yüzden insanlar, geçmiş yıllarda olduğu gibi uzun ve meşakkatli otobüs yolculukları yerine, artık hem daha ucuz hem daha hızlı ve konforlu olan hava yolu ulaşımını tercih ediyor. Firmalar arası rekabetin her geçen gün giderek kızıştığı sektörde, uçakların doluluk oranını artırmak adına önemli indirim ve kampanyaların da ardı arkası kesilmiyor. Ucuza uçak bileti satın almak her zaman mümkün olmasa da en ucuz bilet nasıl bulunur, hangi yöntemleri takip etmek gerekir gelin şöyle bir göz atalım.

Ucuz uçak bileti kampanyalarını yakalayabilmek öncelikle iyi bir internet kullanıcı olmanız gerek. Uçuşlarda tercih ettiğiniz tüm hava yollarının sosyal medya hesaplarını, web sitelerini ve mail bilgilendirmelerini günlük olarak takip etmekte fayda var. Tabii aynı anda birçok hava yolu firmasını takip edip yoğun efor sarf etmek yerine, en ucuz bileti sizin için bulup karşınıza getiren web siteleri de yok değil. Örneğin bu sitelerin en popülerlerinden Etstur bünyesinde hizmet verenucuzabilet.com’u ele alalım. Siteye giriş yaptığınızda karşınıza çıkan kullanışlı ve pratik arama ekranından,kalkış- varış noktalarınız ile tarih bilgilerinizi giriyorsunuz. Sistem, tarihinizi esnek tutarak en uygun fiyatlı günleri görmenize olanak tanıyor. Karşınıza gelen sonuç ekranında size birçok hava yolu arasından en ucuz bilet fırsatlarını sunarken; daha ucuz uçak bileti fırsatları için fiyat alarmı oluşturmanıza da olanak tanınıyor.Aynı şekilde Android ve IOS mobil uygulamaları ile de en ucuz bilet sorgusu yapmanız mümkün. Seyahatiniz için en ucuz bileti yakalamak aslına bakarsanız bu kadar kolay. Tabii ki spesifik bir tarihte üstelik de uçuşunuza birkaç kala ucuz uçak bileti bulmanız da mümkün. Ancak bu bayram, yılbaşı ve sömestr gibi yoğun dönemler için maalesef pek mümkün değil.