En Çok Kazandıran Meslekler

Reel Sektör
Henüz meslek seçimi yapmamış olanlar ya da mesleğini değiştirmek isteyenler için hangi mesleklerin daha çok kazandırdığı elbette çok büyük bir önem taşıyor.  Herkesin ortak arzusu ise çok kazandıran m...
EMOJİLE

Henüz meslek seçimi yapmamış olanlar ya da mesleğini değiştirmek isteyenler için hangi mesleklerin daha çok kazandırdığı elbette çok büyük bir önem taşıyor.  Herkesin ortak arzusu ise çok kazandıran meslek gruplarına yönelmektir. Elbette bu meslekleri icra edebilmek için belirli bir eğitim almış olmak da gerekiyor. Dolayısıyla  meslek tercih yaparken hangi eğitimlerden geçmiş olduğunuzu da göz önünde bulundurmanız gerekecek. Peki,  en çok kazandıran meslekler hangileri? Bu konuyu sizler için mercek altına aldık. İşte elde ettiğimiz sonuçlar!

  • Yeminli Mali Müşavir

Disiplin, özveri ve bir hayli dikkat gerektiren bu meslek grubu  en çok kazandıran mesleklerden biridir. Yıllık kazancın yaklaşık olarak 80 bine kadar çıktığını söyleyebiliriz. Ancak bu meslekte iyi kazanmak için deneyim de büyük önem taşıyor. Deneyimli olan yeminli mali müşavirlerin deneyimsiz olanlar ile kıyaslandığında çok daha fazla kazandığını belirtebiliriz.

  • Hava Trafik Kontrolörü

Uçakların birbirine belirli bir mesafede kalmasını sağlamaya yönelik olarak çeşitli çalışmalar yapılmasını içeren hava trafik kontrolörlüğü açıkçası başka mesleklere hiç benzemiyor. Maksimum düzeyde dikkat ve özen gerektiren bu mesleği tercih edenler yılda ortalama 100 bin TL kazanabiliyor. Ancak açık pozisyon bulmanın da bir o kadar zor olduğunu belirtmek gerekir. Stresli ve bir o kadar da riskli bir meslek olduğunun altını çizmekte fayda var.

  • Sigorta Uzmanı

Varlık yönetimi ya da borç yönetimi gibi pek çok farklı konuda derin bilgi sahibi olmasını gerektiren sigorta uzmanlığı mesleği en çok kazandıran mesleklerden bir diğeridir. İşini iyi yapan bir sigorta uzmanının yılda ortalama 100 bin TL  kazanabileceğini belirtebiliriz. Ancak sigorta uzmanları iş bilgisi ve analitik bilgilerle birlikte insan davranışları hakkında da mutlaka bilgi sahibi olmalıdır.

  • Yönetim Danışmanı

Yönetim danışmanları da yılda ortalama 70 bin TL ile 100 bin TL arasında kazanabilen kişilerdir.  Yönetim alanında uzmanlaşan ve şirketlere danışmanlık hizmeti veren bu kişiler genellikle belirli bir sektörde uzmanlaşıyor.  Bu sektöre yönelik olarak şirketlere hizmet vermeye devam ediyor.