Bütçe 3,8 milyar lira fazla verdi

Reel Sektör
Ocak ayı bütçe gerçekleşmeleri belli oldu. Maliye Bakanlığı, bu yıl Ocak ayında bütçenin 3.8 milyar lira fazla verdiğini ve faiz dışı fazlanın (FDF) da 8.8 milyar lira olduğunu açıkladı. Geçen yıl Oca...
EMOJİLE

Ocak ayı bütçe gerçekleşmeleri belli oldu. Maliye Bakanlığı, bu yıl Ocak ayında bütçenin 3.8 milyar lira fazla verdiğini ve faiz dışı fazlanın (FDF) da 8.8 milyar lira olduğunu açıkladı. Geçen yıl Ocak’ta bütçe 1.9 milyar lira fazla vermiş, FDF ise 6.9 milyar lira olmuştu. Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Ocak’ta bütçe gelirleri bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5.8 artarak 40.1 milyar lira olurken, giderler ise binde 9 artarak 36.3 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Ocak’ta vergi gelirleri yüzde 6.6 artarak 34.9 milyar lira olurken, faiz hariç bütçe giderleri de yüzde 1.1 artarak 31.3 milyar lira oldu. 

ŞİMŞEK: OLUMSUZ GELİŞMELERİN ETKİSİ AZ OLDU

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yazılı olarak yaptığı açıklamada, “Son dönemde finansal piyasalardaki dalgalanmaya bağlı olarak ekonomik aktivite bir miktar olumsuz etkilense de bunun Ocak ayı bütçe gelirlerine yansıması sınırlı olmuştur. 2015 yılı Ocak ayında vergi gelirleri bir önceki yılın Ocak ayına göre yüzde 6,6 artarak 34,9 milyar TL’ye ulaştı. İki önemli seçimin gerçekleştiği ve ekonominin nispeten daha yavaş büyüdüğü 2014 yılında da bütçe hedefinin oldukça üzerinde bir performans gösterdik” dedi.