Azet Bacı ve Hamdi Dayı Barbie’ye Karşı

Reel Sektör
Malatya’nın Yeşilyurt ilçesindeki girişimci kadınların, Barbi bebeklere karşı el emeğiyle ürettikleri ‘Azet Bacı’ ve ‘Hamdi Dayı’ bebekleri büyük ilgi görürken, Başbakan ...
EMOJİLE

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesindeki girişimci kadınların, Barbi bebeklere karşı el emeğiyle ürettikleri ‘Azet Bacı’ ve ‘Hamdi Dayı’ bebekleri büyük ilgi görürken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’da bebeklerin pazarlanması konusunda talimat verdi.

Bebekler için geleneksel Malatya giysilerini diktiklerini anlatan Yeşilyurt Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Refika Uçar “Hedefimiz bebeğimizin Türkiye’mizde en az Barbie bebek kadar sevilmesi ve tutulması. Başarabilirsek ihracat dahi yapmak istiyoruz. Azet Bacı, kız çocuklarının vazgeçilmez oyuncağı olacak” diye konuştu. Azet Bacı ve Hamdi Dayı bebeklerinin patentini de alacaklarını ifade eden Uçar, Azet Bacı ismini seçmelerinin nedeninin ‘Azet’ isminin Malatya’da kızlara yaygın olarak verilmesi olduğunu anlattı. Bir süre önce Malatya’ya gelen Başbakan Erdoğan’ın kente ve sergiyi gezen Erdoğan’ın bebekleri çok beğendiğini kaydeden Uçar, pazarlanması konusunda Vali Ulvi Saran’a talimat verdiğini belirtti.

AA