28 Şubat, Anadolu Kaplanları’na yapıldı!

Reel Sektör
Başbakan Tayyip Erdoğan, Anadolu sermayesinin gücünü birleştirdiğine dikkat çekerek "Anadolu işadamları heyecanını birleştirdi işte o zaman Anadolu’nun aslanlarından, kaplanlarından korkmay...
EMOJİLE

Başbakan Tayyip Erdoğan, Anadolu sermayesinin gücünü birleştirdiğine dikkat çekerek "Anadolu işadamları heyecanını birleştirdi işte o zaman Anadolu’nun aslanlarından, kaplanlarından korkmaya başladılar" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”28 Şubat, MÜSİAD’a, MÜSİAD’ın üyelerine karşı, o üyeler gibi nice başarılı iş adamının kolunu kanadını kırmak için yapılmış bir müdahaledir” dedi.

"28 ŞUBAT AYNI ZAMANDA BAŞARILI İŞ ADAMALARINA YAPILMIŞ BİR MÜDAHALEDİR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan;

"28 Şubat aynı zamanda başarılı iş adamlarına karşı yapılmış bir müdahaledir. İş adamlarının kolunun kanadını kırmak için yapılmış bir müdahaledir. Müdahalelerin ekonomik gerekçeleri ve sonuçları en az siyasi, sosyal sonuçlar kadar önemlidir. Bugüne kadar kimler hangi rantı sağladı? Müdahaleler kimler ekmeğine yağ sürmüştür"

"ŞİRKETLERİ İHALELERE ALMADILAR"
"1997 yılında üye sayısı 2 bin 825, 2002’de bin 855’ti MÜSİAD’ın üye sayısı. Ben MÜSİAD üyesi olursam yandım. Mağdurları görmek isteyenler 28 Şubat sürecine baksınlar. Ne dediler ‘yeşil sermaye’ bu şekilde etiketlediler. Şirketleri kamu ihalelerine, özelleştirme ihalelerine almadılar. Kredi kullanmalarını engellediler. Teşvikler keyfi bir şekilde iptal edildi. Şirketler firmalar ürünleri özellikle kara listeye aldılar. Belli yerlerde satılması yasaklandı ürünlerin. Anadolu’da bunlar yaşanırken İstanbul’da büyük firmaların yönetiminde ekonominin ‘e’sini bilmeyen enteresan vatandaşlar görev başında.

‘SUS PUS’ OLDULAR!
"Bugün eğitim meselesinde statükoyu savunanlar 28 Şubat’ta maalesef ‘sus pus’ olmuş ellerini ovuşturmuş. Bu acı tabloyu tekrar yaşamamak için bunu cesaretle sorgulamamız gerekiyor. Çocuklar ve gençler böyle bir Türkiye’de yaşamasın diye kararlılıkla sorgulamamız, o günlerin hesabını hukuk yoluyla sormamız gerekiyor."

"TARİHİN KARANLIK DÖNEMLERİNİ ARAYACAĞIZ"
İntikam ve cadı avı söylemlerine aldırmadan biz sorgulayacağız tarihin karanlık dönemlerini arayacağız. Kendisini SSK koltuğuna oturtanlara karşı borcu var. 28 Şubat’ın bürokratı bugün de CHP’nin genel başkanı olan zat 15 gün içinde tam 3 kez çark etme becerisini göstermiştir. İrticacı sermaye dediler cadı avı başlattılar. 27 Mayıs müdahalesi karşısında CHP dik dursaydı, milletin nezdinde yeri farklı olurdu. Ama hiç bir zaman dik durmadılar müdahaleler karşısında eğilip alkış tuttular.

"Dünyada genlerle oynuyorlar bir de bunların genleriyle oynasalar" dedi.

Habertürk