Bu günler aynı zamanda sınav stresininde en üst seviyede olduğu günler olduğundan adaylar öncelikle bu stresi hafifletecek etkinliklerde bulunmalılar. Stresin en zararlı olduğu bu anlarda stres faktörü, bütün yıl yapılan çalışmayı sonuçsuz bırakabilir.
Öncelikle temel çalışmalarınız deneme çözmek olmalıdır. Bu hem sınav stresinizi azaltır, hem sizi sizi bir zaman yarışı olan bu sınava hazırlar. Günde çalışan kişinin seviyesine göre sayısı değişmekle birlikte en az bir sınav denemesi yapılmalıdır. Seçeceğiniz denemeler zor olmamalı, sınav seviyesine en yakın denemeler tercih edilmelidir.
Diğer önemli nokta bu zamanlara girmiş adayın konu çalışarak zaman kaybetmemesinin gerektiğidir. İyi bilinmeyen bir konuyu çalışmak yerine iyi bilinen konulardan soru kaçırmamaya, zaman kaybetmemeye odaklanılmalıdır.
Formüllere tekrar göz atmak, bu zamanlarda yararlı olabilecek çalışmalardandır. LYS ve YGS konularında birçok formül vardır. Gireceğiniz sınav konularının formüllerine bakarken birbirlerine en çok benzeyen ve karmaşık formüller için (örn: trigonometri ters dönüşüm fomülleri, fizik elektrik formülleri vs.) kendinize bu formülleri karşılaştıran ufak kağıtlar hazırlayın ve bunlar sınava kadar masanızın üzerinde dursun.
Sınava son gün çalışmak yerine pikniğe gidin, sevdiğiniz yerleri gezin. Sınav stresini yenmeniz gerektiğinin bilincinde aktiveteler yapın. Kendinizi yoracak işlerden kaçının. Zamanında ve dengeli beslenin. Aşırı sıvı içmeyin ve sindirim sisteminizi olumsuz etkileyecek besinler tüketmeyin. Unutmayın ki LYS ve YGS sınavlarında başarılı olmak; hayatta başarısız ve mutsuz olmak demek değildir!