Üniversite Evine Gelsin

Eğitim Güncel
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte neredeyse istediğimiz her şeye ulaşabildiğimiz, alışverişlerimizi yapabildiğimiz sanal ortamda artık ön lisans ve yüksek lisans programlarına katılabiliyor, YÖK&rsqu...
EMOJİLE

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte neredeyse istediğimiz her şeye ulaşabildiğimiz, alışverişlerimizi yapabildiğimiz sanal ortamda artık ön lisans ve yüksek lisans programlarına katılabiliyor, YÖK’ün tanıdığı diploma ile eğitiminize ve kariyerinize katkı sağlayabiliyorsunuz.

Beykent Üniversitesi’nin hayata geçirdiği ‘uzaktan eğitim sistemi’ ile yüksek lisans yapmak isteyen ama çalıştığı için derslere katılamayan kişilere, her gün okula gidemeyen ev hanımlarına, engellilere eğitim fırsatı sunuyor.

Dünyanın her yerinden eğitim fırsatı
 

Dünyada hızla yaygınlaşan “Uzaktan Eğitim Modeli”ni, Beykent Üniversitesi, 2008 – 2009 eğitim – öğretim yılında, iki ön lisans ve bir yüksek lisans programıyla hayata geçirdi.

Bu sistem geleneksel eğitim – öğretim modellerinden farklı olarak tamamen sanal ortamda yapılıyor, dersler internet üzerinden, görüntülü, canlı ve interaktif olarak işleniyor. Sistemde öğrencinin yerleşkeye gelme zorunluluğu yok.

Uzaktan Eğitim Merkezi’nde eğitim gören ve katıldığı programı başarıyla tamamlayan öğrenciler YÖK onaylı, ulusal ve uluslararası geçerliliğe sahip diploma almaya hak kazanıyor.

Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma BAYAT, sistemin, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağladığını belirterek, “Küçük bir kasabada, köyde ya da dünyanın başka herhangi bir köşesinde yaşayın bu sistem sayesinde üniversite mezunu olabileceksiniz. Çünkü bu sistemde öğrencinin derse katılabilmesi için internete bağlı bir bilgisayarının olması yeterli. Sanal sınıfta öğretmen ders anlatırken öğrenci parmak kaldırıp söz alarak soru sorabiliyor, soruyu o an bilgisayarın başında olan tüm öğrenciler duyabiliyor” dedi.

Hedef, lisansta da uzaktan eğitim

Uzaktan eğitim sisteminde ilk dönem 170 öğrenci eğitim görmüş. Sanal sınıf sayısını dersin verimliliğini dikkate alarak oluşturuluyor. Kontenjan sınırlaması için teknolojik bir engel olmadığı için önümüzdeki senelerde kontenjan artışına göre birden fazla sınıf açılması söz konusu. Bayat, 2009-2010 yılında uzaktan eğitim sisteminde lisans programlarında da eğitim verebilmek amacıyla YÖK’ten onay beklediklerini belirtti.

Uzaktan Eğitim Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Mümin ERTÜRK ise sistemle ilgili olarak; açılan programlar kişisel gelişimine önem veren ve alanlarında ilerlemek, kariyerini sağlam temeller üzerine kurmak isteyenlere fırsat vermek için hazırlandığını, tamamen sanal ortamda; canlı, görüntülü, sesli ve interaktif olarak derslerin işlendiği, öğrencinin kampusa gelme zorunluluğu bulunmadığını, uzaktan fakat yüz yüze üniversite eğitimi verilen sistemin zaman ve mekan sınırı olmayan, eş zamanlı bir eğitim sistemi olduğunu söyledi.

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/