Spor Cenneti Bir Üniversite!

Eğitim Güncel
Katılımcıların kıyafetlerinden teknik malzemelerine kadar tüm masraflarını karşılayan üniversitede, atletizm, futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, plaj voleybolu, streetball, bilardo, bowling, sa...
EMOJİLE

Katılımcıların kıyafetlerinden teknik malzemelerine kadar tüm masraflarını karşılayan üniversitede, atletizm, futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, plaj voleybolu, streetball, bilardo, bowling, satranç, oryantiring, tavla, tenis, badminton, bilek güreşi, boks, cimnastik, güreş, halk oyunları, hentbol, karate, kayak, okçuluk, tekvando, yüzme, plaj hentbolu, plaj futbolu ve judo gibi branşlarda müsabakalar ve turnuvalar düzenleniyor.

Fakülteler ve yüksekokullar, akademik ve idari personel ile öğrenciler arasında düzenlenen turnuvaların yanı sıra üniversitelerarası düzenlediği organizasyonlarla da dikkat çeken GÜ’nin, bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan "Üniversitelerarası Yol Koşusu"na milli atletler de katılım gösteriyor.

Kendi içinde düzenlediği turnuvaların yanı sıra Üniversite Sporları Federasyonu tarafından yapılan müsabakalara da mutlaka takım ve sporcu gönderen üniversitede sadece bu müsabakalar için yılda yaklaşık 500 bin lira harcanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan GÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Metin Uygur, "Beden ve ruh sağlığının tam ve devamlı olmasında sporun önemi büyük. Biz de tüm personel ve öğrencilerimizin yıl içinde rahatlamaları için sporun tüm nimetlerinden faydalanıyoruz" dedi.

Din, dil, ırk, mezhep, kültür ve ekonomik farkları gözetmeksizin herkesin katılabildiği ve bir lira bile kazançları olmayan bu yarışmalar için yılda yüzbinlerce lira harcadıklarını ifade eden Uygur, şöyle konuştu:

"Üniversitemiz spor etkinlikleri bizim başkanlığımız tarafından yürütülüyor. Çok yoğun bir çalışma tempomuz var. Öğrencilerimizin ders, akademik ve idari personelimizin ise çalışma saatleri dışında kalan boş zamanların iyi değerlendirilmesi için çalışıyoruz. Bu müsabakalarda bir araya gelen farklı şehirler ve kültürlerden farklı disiplinlerde yetişen insanlar kaynaşıyor, aralarında dostluk ve dayanışma oluyor. Bu insanlar streslerini, yorgunluklarını atarak derslere ve işlere daha iyi konsantre olabiliyorlar."

15 fakülte, 2 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, 6 enstitü ve merkez idari birimleri ile çağdaş bir eğitim kurumu olduklarını dile getiren Uygur, "GÜ, 73 bin kişilik bir ailedir. Biz de bu kadar geniş bir ailede sporu bir yaşam biçimi haline getirmeye yardımcı olmak ve bireylerin ihtiyaçlarına bu yönde cevap vererek evrensel nitelikte spor organizasyonları düzenlemek için çalışıyoruz" diye konuştu.(AA)