Sanal Ortamda Matematik Dersi

Eğitim Güncel
Konya Selçuk Üniversitesi hazırladığı sanal matematik projesi tarafından üzerinde çalışılan sanal matematik projesinde önemli bir aşamaya gelindi. Proje tamamlandığında okula gidemeyen engelli öğrenci...
EMOJİLE

Konya Selçuk Üniversitesi hazırladığı sanal matematik projesi tarafından üzerinde çalışılan sanal matematik projesinde önemli bir aşamaya gelindi. Proje tamamlandığında okula gidemeyen engelli öğrenciler matematiği evlerinden web ortamından öğrenebilecek.

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü öğretim üyelerinin Avrupa Birliği (AB) Leonardo Da Vinci Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında ve Almanya Verein Für Bıldugsberating Akademi Derneği, Bulgaristan, Polonya ve Erciyes Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüğü "Buildingup Virtual Mathematics Laboratory" adlı projenin 3’üncü toplantısı Polonya’nın Varşova şehrinde yapıldı. Proje ile sanal matematik laboratuvarı oluşturulması kararlaştırıldı. Böylece matematik analiz dersleri üniversite öğrencilerinin, çalışanların ve okula gidemeyen engelli öğrencilerin evlerinde web ortamından daha kolay ve eğlenceli şekilde öğrenmeleri amaçlanıyor.

Proje kapsamında öğrencilerin kendilerine verilen şifreler ile belirlenen web adresi üzerinden anlamakta zorlandıkları dersleri internet üzerinden kolaylıkla takip edebilecekleri açıklandı. Proje Koordinatörü ve Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Durmuş Bozkurt, projenin hayata geçmesiyle birlikte derslerin ilk olarak matematikte zor anlaşılan türevin yer alacağı bilgisini verdi. Bozkurt, "Konu ile ilgili web ortamında öncelikli olarak 10 dakika sesli ve görüntülü anlatım yapılacak, ardından örnek sorular sorulup, cevapları verilecek. Öğrenciler son olarak web ortamında sınava tabi tutulacak. Anketler yapılıp, çalışmanın öğrenci üzerindeki etkisi ölçülecek. Başarı elde edildiği takdirde konu sadece ‘Türev’ ile sınırlı kalmayacak. Matematik dersi müfredatı içinde bulunan birçok konuda da aynı yöntem uygulanacak." diye konuştu.

Projenin ilk toplantısını Almanya‘da, ikincisini ise Konya’da düzenlediklerini belirten Prof. Dr. Bozkurt, "Projemizin ilk toplantısında öğretim üyeleri arasında görev paylaşımı yaptık. Polonya toplantımızda da belirlenen görev dağılımları doğrultusunda projenin farklı ayaklarını birlikte değerlendirme imkanı bulduk. Projenin sonlanması noktasında önemli bir mesafe aldık. Bundan sonraki toplantımızı 28-30 Ocak 2011 tarihleri arasında Bulgaristan’da düzenleyeceğiz. Toplantıya kadar dersleri İngilizceye çevirip, web ortamına aktaracağız. 4’üncü ve son toplantımızı da Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde gerçekleştireceğiz. Ardından da projeyi tamamlayarak hayatiyete geçireceğiz." dedi.