İstanbul’da Özel Eğitim Atağı

Eğitim Güncel
Öğretilebilir zihinsel engelli 60 öğrenciye hizmet verebilecek Beykoz Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, Ayetullah Keser İlköğretim Okulu’nun binasında hizmete açıldı. Şu an 30 öğrencis...
EMOJİLE

Öğretilebilir zihinsel engelli 60 öğrenciye hizmet verebilecek Beykoz Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, Ayetullah Keser İlköğretim Okulu’nun binasında hizmete açıldı. Şu an 30 öğrencisi bulunan okuldaki engelliler birçok etkinliği ilköğretim okulu öğrencileriyle beraber gerçekleştirme şansına sahip bulunuyor.

Gaziosmanpaşa’daki Gönül Pınarı İlköğretim, Eğitim-Uygulama okulu ve İş Eğitim Merkezi‘nde ise 25 engelli eğitime başladı. Engelli gençlerin topluma kazandırılması ve meslek edinmesi amacıyla hizmet veren okul, 65 öğrenciye kadar öğrenci alabilecek.

Yeşilköy İlköğretim ve İş Okulu ise 300 kişilik öğrenci kapasitesine sahip. Ana sınıfı ve ilköğretim bölümü için henüz kayıt alınmayan iş okulunda 85 öğrenci eğitim almaya başladı. Okulun diğer bölümlerine ise öğretmen ataması mevcutlar belirlenince yapılacak.

Tuzla Rotary Bölge Vakfı İşitme Engelliler İLköğretim Okulu ise eğitim öğretim yılına 72 öğrenci ile başladı. Okul bir ana sınıfı ile beraber 90 öğrenci kapasitesine sahip. Tuzla bölgesindeki engellilere hizmet veren okul, Gebze bölgesinin ihtiyacını da büyük ölçüde karşılıyor. Bu yıl hizmete açılan bir diğer özel eğitim okulu ise Ataşehir Lions İlköğretim ve İş Okulu oldu. Okul, önümüzdeki günlerde öğrenci kabul etmeye başlayacak.

ÖĞRETMEN İHTİYACI HAT SAFHADA

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Şube Müdürü Halis Kuralay, ”Sırada bekleyen hiçbir engelli kalmayacak. Engelli olup da bizim portföyümüze girmeyen çocuk kalmasın” diyerek eğitim seferberliği başlattıklarını belirterek, hala çocuğunu okula kayıt ettirmeyen velilerden, ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvuruda bulunmalarını istedi.

İlköğretim okullarında açılan özel sınıfların yanı sıra İstanbul‘da özel eğitim okullarının da birbiri ardına açılmaya devam ettiğini belirten Kuralay, özel eğitim okullarında diğer okullar gibi günde 6 saat ders verildiğini vurguladı.

Velilerin, çocuklarını rehabilitasyon merkezlerine gönderdikleri için okula göndermekte çekingen davrandıklarını söyleyen Kuralay, ayda en fazla 10 saat ders verilen bu merkezlerle bu okuldaki eğitimlerin aynı olmadığını dile getirdi.

Halis Kuralay, diğer yandan okullarda açılan özel eğitim sınıfları için bine yakın öğretmeni bir haftalık eğitime tabi tuttuklarını belirterek, Türkiye’de yetişmiş özel eğitim öğretmeni ihtiyacı bulunduğuna değindi.

Kuralay, ”Özel eğitimde öğretmen ihtiyacı hat safhada. Türkiye’nin ihtiyaçlarının çok altında özel eğitim öğretmeni yetişiyor” dedi.