İstanbul’da Domuz Gribi Tatili

Eğitim Güncel
Bu arada domuz gribine yönelik tedbirler de artırılmaya başlandı. İlköğretim ve liselerin yanısıra YÖK de üniversite öğrencilerinin aşılanması için planlar yapmaya başladı. YÖK: AŞILAMA PLANI VAR...
EMOJİLE

Bu arada domuz gribine yönelik tedbirler de artırılmaya başlandı. İlköğretim ve liselerin yanısıra YÖK de üniversite öğrencilerinin aşılanması için planlar yapmaya başladı.

YÖK: AŞILAMA PLANI VAR

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, domuz gribi virüsünün üniversitelerde de görülmesi halinde öğrencilerin aşılınması konusunda planlarının olduğunu söyledi.

Özcan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) düzenlenen, ”6. Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Kongresi”nin açılışında yaptığı konuşmada, ”üniversiteler olarak ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmak zorundayız. Bu, tüm üniversitelerde çok da oturmuş bir görüş değildir. Hepimiz konuşuruz ama ne kadar gerçekleştirdiğimiz ortadadır” dedi.

Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Şimdi bakalım gerçekten Türk üniversiteleri girişimci bir ruhla, toplumun problemlerini halletmekte katkıda bulunuyorlar mı? Bu sorunun cevabı ‘evet’tir. Yeterli mi? Bu sorunun cevabı da ‘hayır’dır. Size iki örnek vermek istiyorum. Bu örnekler ülkemiz için gerçekten hayati örneklerdir.
Bunlardan bir tanesi ziraat dalından gelecek. Ziraat dalında ülkemizde özellikle tohumculuk alanında maalesef böyle bir katkı yapılmamaktadır. Bir kilo tohum, bir kilo altından daha pahalıdır. Türkiye korkunç miktardaki paraları sadece tohum almak için İsrail‘e ve ABD‘ye transfer etmektedir.
Eğer üniversite gerçekten bu toplumun dertlerine çare olacaksa, bu konuya el atmalıdır. Ama bakıyorsunuz üniversitelerimizde bu konuda çok bir faaliyet yoktur. Göre göre hiç kimse bu soruna değinmemektedir.”

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ AŞILAYABİLİRİZ

YÖK Başkanı Prof.Dr. Özcan, bugünlerde H1N1 gribi diye bir gribin ülkeye musallat olduğunu belirterek, bu konuda hazırlıklar yapıldığını ifade etti. Özcan, ”ilkokulda çocuklarımızdan başlayarak aşılamaya geçelim. Eğer üniversitelerde de görülürse üniversitelerdeki öğrencilerimizi aşılayalım diye planlarımız var” dedi.

Geçen 3-5 yıl içinde ülkeye musallat olan bu tür hastalıkların tür değiştirerek devam ettiğini kaydeden Özcan, şöyle konuştu:

”Bu sene H1N1 virüsü var, 6 ay sonra bakacaksınız H1N2 virüsü çıkacak, 1 sene sonra H2N1 gelecek, böyle formül değişerek gidecek.

Ülkemizde acaba aşı ile ilgili, serumla ilgili, ilaçla ilgili, tıbbi malzeme ile ilgili çalışma yapılıyor mu üniversitelerimizde? Hani üniversiteler girişimci olmalıydı, girişim ruhunda toplumun yaralarına çare olmalıydı, yaraları sarmalıydı. Biz bunu yapıyor muyuz? Onun için bence bu girişimcilik son derece önemli bir ruh ve biz bu ruhu üniversitelere benimsetmeliyiz, ondan sonra bu girişimci ruhu toplumun diğer kesimlerine aşılamaya çalışmalıyız. Maalesef biz bunları yapmıyoruz. Bunun gibi çok şeyi yapmıyoruz üniversiteler olarak. Üniversiteler girişimcilikte, belki de çok kötü bir not alabilir.”