Eğitim hayatına bu yıl başlayan Medipol Üniversitesi, sağlık gibi ciddi bir işte kaliteye ulaşmak için en seçkin öğrencileri bünyesinde buluşturmayı hedefliyor. Dünya Sağlık Örgütü İcra Kurulu üyeliğine kadar sayılı görevlerde bulunan Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın çiçeği burnunda üniversite Medipol’ün önceliklerini ve hedeflerini Star Gazetesi’ne anlattı.
• Medipol Üniversitesi’ne nasıl katıldınız?
Üniversite kurulduktan sonra Medipol ailesine dahil oldum. Türkiye’de son 7 yıl sağlık politikalarında aktif görev aldım. Teklif gelince iki potansiyeli birleştirmiş olduk.
• Rekabet ortamını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Türkiye’de üniversite eğitimi yıllardır meslek edindirme eğitimi gibi algılandı. Son zamanlarda vakıf üniversiteleri dahil olmak üzere devlet üniversiteleri de ciddi bir rekabet içine girdi. Bu rekabet üniversitelerin önemli bir kısmını ileriye doğru götürecek.
• Sağlık üniversitesi mezunlar iş bulabilir mi?
Bizim 4 fakültemizden biri de sağlık bilimleri fakültesi. Bu fakültenin bu yıl altında 4 program açıyoruz; hemşirelik, fizyoterapistlik, beslenme diyetisyenlik ve sağlık yönetimi. Bu bölümleri okuyan öğrencilerimize iş garantisi veriyoruz.
Şuanda Medipol‘un 2 hastanesi var. 1-2 ay içinde Bağcılar’da Türkiye’nin en büyük özel hastanesini de açacaklar. 2 tane de projeleri tamamlanmış,
inşaatına başlanmak üzere hastaneleri var. Hepsine iyi düzeyde iş vermeye hazırız.
• Öğrenciler neden Medipol’ü seçmeliler?
Sağlık alanında bir meslek edinmek isteyen, başarılı bir eğitim almak isteyen öğrencinin Medipol‘u seçmek için nedeni var. Birinci sınıftan itibaren öğrencilerin uygulama alanları hazır. Pratik açıdan problemi olmayan bir öğrenci kitlesi olacak.
Tıp öğrencilerinin tamamı yüzde 100 bursla okuyacak
• Medipol’ün burs imkanları neler?
Devlet üniversitelerinde okuyan öğrenciler aslında ücretsiz kabul edilir ama bir öğrenci harcı vardır. Vakıf üniversitelerindeyse usul öğrencinin doğrudan eğitim ücreti ödemesiyle gerçekleşir. Medipol Üniversitesi de diğer üniversiteler gibi bu kurala uyuyor. Ama buna ek olarak bir başka şeyde yapıyor ve tıp fakültesinde okuyan bütün öğrencileri burslu kabul ediyor. Onların tüm eğitimini ücretsiz karşılıyor. Geçen senenin birincilerinin neredeyse tamamı tıbbı seçti. Türkiye’de tıp eğitimi gerçekten seçkin öğrencilere verilmeli. Çünkü bu alan hayati bir alandır. Öncelikle biz bunu teşvik ediyoruz. Başarılı yüksek puanlı öğrencileri alıp yetiştirmeyi hedeflediği içinde bir fedakarlık yapması gerekiyordu. Bu fedakarlığı da bütün tıbbı okuyan öğrencileri burslu okutmayı taahhüt ederek yapmaya karar verdi.
CERRAHPAŞA DAHA MASRAFLI
Dolayısıyla tıp fakültemizde 30 ÖSYM kontenjanımız var. 30’unun hepsi de bizde burslu olarak okuyacak. İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi‘nde okuyacak bir öğrenci bunun yerine Medipol’u seçerse, o zaman daha az masrafı olacak.