Bakan Kılıç, ”Gençlik ve Spor” dergisinin şubat sayısında yer alan yazısında gençlere son dönemde giderek artan Türkçe kelimelerin kısaltılarak yazılması alışkanlığına karşı uyarılarda bulundu. Derginin, kapak konusu olan ”Açıkça, Mertçe Türkçe” başlıklı yazısında Bakan Kılıç, ”20 yıl önce günlük dilde yer alan sözcükler bile bugün ‘eski Türkçe’ olarak görülüyor. Her 20 yılda eskiyen bir dil nasıl gelişebilir ve 20 yılda bir eskiyen bir dille nesiller arasında köprüler nasıl kurulabilir-” diye sordu. Kılıç, yazının devamında ”Biz tartışmayı başlatıyoruz, gençler sürdürecek. Temennimiz, bir kültür ve medeniyet dili olan Türkçenin ‘tmm, nbr, slm…’ gibi nevzuhur yozlaşmalardan korunmasıdır. Biz, ‘kim var-‘ diye seslenildiğinde sağına soluna bakınmadan, ‘ben varım’ diyen genç nesillerin yetişmesi ve gençliğin yeniden yükselen değer haline gelmesi için çalışıyoruz. Ve en güzeli, hedeflerimizi gençlerle birlikte belirliyor, gereklerini de gençlerle birlikte yerine getiriyoruz. Türkiye’ye ve gençlerimize inanıyoruz, imkan ve kabiliyetlerimizi biliyoruz. Başaracağız” ifadelerine yer verdi.
Dergide ayrıca, Bakan Suat Kılıç’ın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlerine yaptığı, ”Gençlik Merkezleri 24 saat açık kalsın” uyarısı da geniş yer buldu. Son 15 yılda 118 gençlik merkezinin hizmete girdiğine dikkati çeken Bakan Kılıç, 2012 yatırım programında 60 yeni gençlik merkezinin yer aldığını kaydetti.
Bakan Suat Kılıç, gençlik merkezlerinin 24 saat açık kalması gerektiği uyarısında da bulunarak, ”Gençlik merkezlerinde spor, kültürel alanlarda ve değişik spor branşlarında etkinlikler olmak üzere her zaman buraları hareketlendirmemiz lazım. Saatine bakıp, ‘saat 17.30 hadi dükkanı kapatalım’ yok. Yapmayın bunu arkadaşlar. Eğer talep varsa, yüzme havuzlarını, spor salonlarımızı, kapalı alanlarımızı sabaha kadar kullandırın” talimatı verdi.
AA