Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı İstanbul Arnavutköy Şehit Çavuş Selçuk Gürdal Yatılı Bölge Ortaokulu’nda karne dağıtım töreninde hem ailelere, hem de medya ya mesaj göndererek şunları söyledi:
“ Öğrencilerin karnesinde zayıf not olabilir. Aileler öğrencileri sıkmasın. Öğrencilerimiz tatilde bol bol dinlensin. Sinemaya, tiyatroya gitsinler, sosyal aktivitelere katılsınlar. Büyüklerini ziyaret etsinler. Bol bol dinlensinler. Benim de karnem de zayıf notlar olurdu. Hem de iyi notlardan çok zayıf notlar olurdu.Tatil dinlenmek için, bol bol gezsin dinlensinler. Az biraz da isterlerse ders çalışsınlar” dedi.
Bakan Avcı öğretmenlerle ilgili bazı gazetelerde çıkan haberler hakkında da, “ Bazı medya gruplarında zaman zaman asılsız haberler çıkıyor. Öğretmenlerimizin itibarını zedeleyecek, çalışma şevkini kıracak haberler yapmasınlar. Öğretmenlerimizle uğraşmasınlar” diye konuştu.
Bakan Avcı, TOEG’da hatalı puan hesaplaması ile ilgili soruları cevaplamadı.
Nabi Avcı, 2013 Kasım ayında yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamındaki ortak sınavlara da değinerek, veli ve öğretmenlerin sistemden memnun olduğunu söyledi:
“Özellikle SBS’yi kaldırdıktan sonra 6 temel dersten yazılılarla çocuklarımızın başarılarını değerlendiriyoruz. Bu sınavı da kasım ayında yaptık. Çok başarılı geçti. 6 oturum halinde yapıldı. 8 milyon kağıt okundu. Öğretmenlerimiz, bana gelen araştırma sonuçlarına göre, sonuçlardan, bu uygulamadan çok memnun. Velilerimiz de çok memnun.”
Okullarda eksikler var ama çalışmalar yapıyoruz
Avcı, bir gazetecinin, Türkiye genelinde meslek liselerinde araç-gereç, alt yapı gibi konularda bazı eksiklikler olduğunu hatırlatıp, bununla ilgili Bakanlığın çalışmalarını sorması üzerine, şu bilgileri verdi:
“Sadece meslek okullarımızda değil, şüphesiz başka okullarımızda da zaman zaman aksayan sorunlar var. Meslek okullarımızla ilgili, mesleki eğitimi geliştirmeyle alakalı bakanlığımızın çok ciddi projeleri var biliyorsunuz. Bunların bir kısmı Avrupa Birliği projeleri. Ayrıca organize sanayi bölgelerinde açtığımız endüstri meslek liseleri var ki, onlar dershanelerden özel okullara dönüşecek kurumlar için model de oluşturuyor. Öğrenci başına yaptığımız destekler var ve oradan gayet güzel neticeler alıyoruz. Mesleki eğitimin hem fiziki alt yapı hem de eğitim-öğretim kadroları olarak daha nitelikli hale gelmesi için çalışıyoruz. Bunun da belli sonuçlarını almaya başladık. İstanbul’da da bazı okullarımızda yığılmalar oldu. Onların hepsini belli bir planlama ile düzeltiyoruz. Ortalamalarımız iyi gidiyor. Güzel ve yukarıya doğru.”