Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yerlikaya, amaçlarının karne ve sınav döneminde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek olduğunu söyledi.
İki yıldan bu yana yürüttükleri hizmetle, ailelere nasıl nasıl yapıcı davranışlar sergileyebileceklerine ilişkin bilgiler verdiklerini ifade eden Yerlikaya, şöyle konuştu:
”Bazen aileler çocuklarına karşı bilinçsiz davranışlar sergileyebiliyor. Bazen de öğrenciler karnelerindeki notları farklı değerlendirebiliyor. Basından takip ediyoruz, intihar ya da evden kaçma gibi olaylar yaşanabiliyor. Psikolojik destek hizmetiyle bize telefonla ulaşan ailelere ve öğrencilere çeşitli önerilerde bulunuyoruz. Sorunların yapıcı olarak çözülmesine yardımcı oluyoruz. Bu hizmetimiz sadece karne döneminde değil önemli sınavlar öncesinde ve sonrasında da geçerli.”
Yerlikaya, ailelere, karne notlarının sadece öğrencinin değil, aileler ve öğretmenler gibi birçok unsurun etkisiyle oluştuğunu anlatmaya çalıştıklarını vurguladı.
Karnedeki notların çocuğun kişiliğine verilen notlar olmadığını, karnedeki kötü notların düzeltilebileceğini dile getiren Yerlikaya, ”Bu konuda öğrenciye köstek değil nasıl destek olunabilir? Bir karne, sadece akademik başarıya yönelik bir değerlendirmedir” dedi.