AB Bakanı Bozkır’dan öğrencilere destek

Eğitim Güncel
Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç’ın öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen Üniversite-Büyükelçilik buluşmasının sürpriz konuğu Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’dı. R...
EMOJİLE

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç’ın öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen Üniversite-Büyükelçilik buluşmasının sürpriz konuğu Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’dı.

Resepsiyona katılan öğrencilere ABD’den Türkiye’yi gözlemlemenin çok önemli olduğunu ancak yurt dışında aldıkları eğitimi beyin göçüne kapılmadan Türkiye’nin kalkınması yönünde kullanmaları gerektiğini belirten Bakan Bozkır, Türkiye’nin son yıllarda ekonomik alanda yakaladığı ve hayal bile edemediği kalkınmayı bu gençlere borçlu olduğunu söyledi. Bozkır, 2023 için hedefledikleri faaliyetlerin de gerçekleşmeye başladığını ve Türkiye’nin geleceği ve gururu olan gençler sayesinde bu hedeflere ulaşacaklarını söyledi.

AB müzakere sürecine de kısaca değinen Bakan Bozkır, süreç dâhilinde Türkiye’de birçok alanda ilerleme kaydedildiğini ve standartların yükseldiğini belirtti. Sürecin kesintisiz devam edeceğini ve daha birçok alanda ilerlemeler kaydedileceğini de belirten Bozkır, Avrupa Birliği’nin ve Türkiye’nin birbirine ihtiyacı olduğunu ve genç neslin desteğiyle birlikte Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olacağını söyledi.

Her ay öğrenci ve akademisyenleri bir araya getirmeyi planladıklarını söyleyen Büyükelçi Kılıç da, bu tarz etkinlikleri yalnızca öğrencilerin sosyal ağlarını genişletmesi için değil, aynı zamanda onlara her konuda sahip çıktıklarını göstermek ve güven duygusunu geliştirmek amaçlı olduğunu belirtti. Büyükelçi Kılıç, “Öğrenci-Akademisyen buluşmalarıyla, Amerika’da yaşayan Türk öğrencilere el uzatıyoruz. Öğrencilerin bu eli yakalamaları ve faydalanmaları lazım.” dedi.

Büyükelçilik olarak Türkiye ve Türk kültürünü tanıtmak amacıyla farklı alanlarda birçok etkinlik ve çalışmalar yapıldığına da değinen Kılıç, yabancılara Büyükelçilik’te ücretsiz Türkçe derslerinin yanısıra, her ay çocuklara yönelik etkinlik ve daha birçok benzeri faaliyetlerin de yapıldığını söyledi.

VOA’nın haberine göre 5000’den fazla üyesi olan ve Türkiye – Amerika arasında bir bilim ve akademi köprüsü kurma vizyonuyla çalışmalarını yürüten Türk-Amerikan Bilim Adamları ve Akademisyenleri Derneği (TASSA) Başkanı Profesör Doktor Haluk Ünal da, öğrencilerin bu tarz etkinliklere olan ilgisinden çok memnun kaldığını ve bu ilginin onları gelecekteki çalışmalar için daha da motive ettiğini belirtti. Konuşmasında yurtdışında akademik yaşamın zorluklarına değinen Ünal, Amerika’da eğitim gören ve çalışanları Türkiye’yi ve Türkiye’nin davalarını temsil ettikleri için ön cephede savaşan askerlere benzettiğini belirtti.

Türk mutfağından farklı yemeklerin sunulduğu resepsiyona başta Bahçeşehir Üniversitesi’nin Washington’da yabancı dil eğitimi gören öğrencileri olmak üzere,  bölgedeki farklı üniversitelerden birçok öğrenci, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.