2016 Yaz Kur’an Kursları başlıyor

Eğitim Güncel
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından  her yıl düzenlenen ve her yaştan öğrencinin katılabildiği “Yaz Kuran Kursları” 20 Haziran 2016 Pazartesi  günü başlıyor.   2016 Yaz Kuran Kursların...
EMOJİLE

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından  her yıl düzenlenen ve her yaştan öğrencinin katılabildiği “Yaz Kuran Kursları” 20 Haziran 2016 Pazartesi  günü başlıyor.  

2016 Yaz Kuran Kurslarına kayıt yaptırmak isteyen velilerin en yakın cami ya da Kur’an kurslarına başvuruda bulunmaları gerekiyor.  Kayıt sırasında ise yine cami ya da Kuran kursundan temin edebilecekleri form dilekçeyi doldurarak ilgililere teslim edilmesi gerekiyor.

Üç ayrı dönem şeklinde gerçekleştirilecek kurslarda birinci dönem için 13 Haziran’da başlayan kayıtlar 26 Haziran’da sona erecek. İkinci dönem kayıtları 11-24 Temmuz, üçüncü dönem kayıtları ise 1-14 Ağustos’ta yapılabilecek.

Kur’an-ı Kerim’inyanı sıra temel dini bilgilerin de öğretileceği  kurslar, hafta içi gerçekleştirilecek. Sabah ve öğle olmak üzere kur şeklinde yapılacak. Sabah kuru 09.30’da başlayıp 12.00’da sona erecek. Öğle kuru ise 13.30’da başlayıp 16.30’da bitecek. Veliler bu iki kurdan istedikleri herhangi birini tercih edebilecekler.

Mevsimlik İşçi Çocukları da Düşünüldü

Öte yandan Kur’an kurslarından mevsimlik işçilerin çocuklarının faydalanması amacıyla söz konusu işçilerin bulunduğu yerlerde de faaliyet yapılacak, kurs açılacak.

Yaz kursları her yıl binlerce öğrencinin katıldığı kurslara bu yıl da yine binlerce öğrencinin kayıt yaptıracağı tahmin ediliyor.

On5yirmi5