2015 TEV burs başvuruları ne zaman başlayacak?

Eğitim Güncel
TEV, yurt içinde başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan teknik, endüstri meslek lisesi, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs vermektedir. Bursiyerler, kendi öğretim kurumlarının...
EMOJİLE

TEV, yurt içinde başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan teknik, endüstri meslek lisesi, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs vermektedir. Bursiyerler, kendi öğretim kurumlarının oluşturduğu, TEV’den de bir temsilcinin katıldığı burs komisyonları aracılığı ile seçilmektedir.

2015 TEV Bursları Başvurusu Ne zaman Başlayacak?

Kuruluş yılında TEV burslarından 119 öğrenci yararlanmışken, bu sayı bugün 217.500 ‘e ulaşmıştır. Burslardan yararlanmak isteyen öğrencilerin 1-30 Eylül tarihleri arasında TEV web sitesinden form doldurması, çıktısını alıp imzalayarak, istenilen belgelerle birlikte öğretim kurumuna teslim etmesi gerekmektedir.

Öğretim kurumlarınca seçilenlerin yanı sıra, her yıl engelli ve yetiştirme yurdunda barınarak yüksek öğrenim görmeye hak kazanan öğrenciler ile doğal afet, acı olay vb. gibi milletçe acısını yaşadığımız olaylarda zarar gören ailelerin öğrenim gören çocuklarına da burs tahsis edilmektedir.

TEV Bursu Hangi Şartlarda Kesilir?

Her yıl öğretim kurumlarından alınan bilgilere göre, başarılı olduğu görülen öğrencilerin bursu öğrenimi sonuna kadar devam ettirilir. Başarısız olanlarla, başka bir kurumdan burs aldığı tespit edilenlerin ve TEV burs kriterlerine uygun olmadığı tespit edilenlerin bursu kesilir.

TEV burs vermenin yanı sıra başarıyı teşvik etmek amacıyla, öğrenimini Yurt İçi Burs ve Ödül Yönetmeliğinde belirtilen başarı seviyelerinde tamamlayan bursiyerlerine “Başarı Ödülleri” vermektedir.

TEV Bursu Ne Zaman Başlıyor?

Burslar ekim-haziran ayları arasında 9 ay ödenmektedir, artışlar her yıl ekim ayında yapılmaktadır.

 

Aylık Burs Ödemeleri 2015-2016 öğretim yılı (Ekim-Haziran)
Tek. End. Meslek Lisesi  150.-TL
Üniversite 450.-TL
Yüksek Lisans 750.-TL
Doktora 1.100.-TL