2012 KPSS Orta öğretim sınav giriş yerleri

Eğitim Güncel
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Önlisans’a başvuran adayların sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemlerinin tamamlandığını ...
EMOJİLE

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Önlisans’a başvuran adayların sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemlerinin tamamlandığını duyurdu…

ÖSYM ‘den yapılan açıklamada, "22 Eylül 2012 tarihinde Cumartesi sabah ön lisans düzeyinde, 23 Eylül 2012 tarihinde Pazar sabah ortaöğretim düzeyinde yapılacak olan 2012 Kamu Personel Seçme Sınavı’na (2012 KPSS Ortaöğretim / Önlisans) başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Sınavlar Cumartesi ve Pazar sabahı saat 9.30’da başlayacaktır." denildi.

SINAVA GİRECEĞİNİZ YERİ ÖĞRENMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN

Açıklamaya göre adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgelerini, TC kimlik numarası ve şifreleri ile bugünden itibaren ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilecekler. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Sınava Giriş Belgeleri adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecek.

Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınavda mutlaka yanlarında bulunduracak. Sınava giriş belgesinin arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret v.b bulunan adayın sınavı geçersiz sayılacak. Sınava giriş belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacak. Adayların sınavdan en az bir saat önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulunmaları gerekecek.

Adayların sınava girebilmeleri için sınava giriş belgesinden başka, fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerekecek. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (bu özel durum muvazzaf askerler için geçerli olmayacak), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacak. Nüfus cüzdanında soğuk damganın basılı olması, adayın güncel bir fotoğrafı ve TC kimlik numarasının bulunması gerekecek. Pasaportun ise süresi geçerli olacak. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya TC kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecek. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak, sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacak.

www.timeturk.com