2000 öğrenciye bedava Vialand

Eğitim Güncel
İSTANBUL (AA) – İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile Vialand arasında, “Eğlenerek Öğreniyoruz Projesi”nin protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, İstanbul’da&nb...
EMOJİLE

İSTANBUL (AA) – İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile Vialand arasında, “Eğlenerek Öğreniyoruz Projesi”nin protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında, İstanbul’da 20 ilçedeki 40 okuldan seçilen yaklaşık 2 bin ilköğretim öğrencisi, aileleri ile tarih ve sosyal bilgiler öğretmenleri, Vialand Tema Park’ı ücretsiz ziyaret edecek. 

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Vialand Palace Otel’de gerçekleşen imza töreninde, projenin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel olduğunu söyledi.

Öğrencilerin aileleriyle eğlenmesinin önemine değinen Yıldız, eğlenirken öğrenilen bilgilerin kalıcı olduğunu vurguladı.

Projelerin hedeflenilen sonca ulaşması ve hayata geçirilirken çözüm odaklı olmasının kendilerini mutlu ettiğini aktaran Yıldız, şöyle konuştu:

“Aile ve çocuklara yönelik yapılan sosyal etkinlerin kamuya duyurulması açısından ‘Eğlenerek Öğreniyoruz Projesi’ni çok önemsiyorum. Burada çocuklar ebeveynleriyle eğlenme ve öğrenme imkanı buluyor. Eğitim içerikleri ve teknikleri değişmiştir. Biz burasını bir eğlence alanı olarak gördüğümüz kadar öğrenme ortamı olarak da nitelendiriyoruz.”

Yıldız, eğlenceyi de okullarda çocukların aldığı eğitimin bir parçası olarak görmek gerektiğini dile getirdi.

“Bugünün dünyasında çocuklarımız daha çok yaparak, yaşayarak ve eğlenerek öğreniyor” diyen Yıldız, burada da eğlenerek öğrenmenin sonucunu aldıklarını ifade etti.

Vialand Genel Müdürü Tolga Alişoğlu da sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini, bu konuda kamu ve özel sektörlerden desteğe ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Sosyal sorumluluk projeleriyle çocuk ve aileyi temel alan çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Alişoğlu, şunları kaydetti:

“Çocuk temelli olan çalışmalarımızda en büyük destekçimiz Milli Eğitim ve benzeri kurumlardır. Bu sene farklı bir çalışma yapmayı hedefledik ve çocukları ebeveynleriyle eğlenme ve öğrenme olanaklarından yararlandıralım  istedik. Değerli öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve ailelerini burada ağırlamaktan onur duyarız.”

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.