“Hangi Sarayda Evlensem”

Evlilik
Sözdü nişandı derken, geldi çattı düğün hazırlıkları. Hayatınızın en stresli günlerini yaşıyorsunuz. Düşünmeniz gereken o kadar çok ayrıntı var ki… Davetli listeleri, eşyalar, nikah şekerleri, ...
EMOJİLE

Sözdü nişandı derken, geldi çattı düğün hazırlıkları. Hayatınızın en stresli günlerini yaşıyorsunuz. Düşünmeniz gereken o kadar çok ayrıntı var ki… Davetli listeleri, eşyalar, nikah şekerleri, davetiyeler, balayı, gelinlik, damatlık…. Hepsi ayrı bir telaş. 
 
Düğün hazırlıkları arasında en problemli başlıklardan biri de düğünün nerede ve nasıl yapılacağı olur genelde. Kimi nikah ister, kimi sazlı sözlü bir merasim, kimi evde olsun der, kimi kırda ya da teknede. Yaşadığınız şehrin size sunduğu imkanlar ve cebinizdeki paraya göre alternatifleri değerlendirir, yepyeni bir hayata merhaba dersiniz.
İstanbul’da yaşıyorsanız, düğün mekanları konusunda oldukça şanslısınız. Her türlü zevke ve bütçeye uygun pek çok alternatif, İstanbulluların hizmetinde. Özellikle tarihi mekanların düğün ve benzeri törenler için kullanılabiliyor olması, büyük bir avantaj. Bu mekanlardan özel işletmelerin elinde olanların yanı sıra, Beltur ve Milli Saraylar Dairesi’ne bağlı hizmet verenler de var.  Fiyatlar ise muhtelif.

Tarihi mekanda düğün yapmanın bazı kısıtlamaları oluyor elbette. Örneğin bazı yerlerde yangın ihtimaline karşı havai fişek gösterisi yasak, bazılarında ise mekan zarar görmesin diye müzik sesini belirli bir şiddetin üzerine çıkaramıyorsunuz.

İstanbul’un hangi tarihi mekanlarında ne tür düğünler yapabileceğinizi merak ediyorsanız, işte sizin için küçük bir liste. 

Kızkulesi

Düğünler kokteyl prolonge ve yemekli organizasyon şeklinde. Davetliler kuleye Sultan Kayıkları ya da kulenin tahsis ettiği tekneler ile ulaşabiliyorlar. Süsleme ve dekorasyonlar gelin ve damattan gelen özel istekler doğrultusunda kulenin tarihi dokusunu bozmayacak şekilde yapılıyor. İç ve dış mekanda kokteyl prolonge şeklinde yapılacak düğünler için 350, yemekli kutlama için 225 kişilik kapasitesi var. Düğünler haftanın her günü 20:00-01:00 arasında gerçekleştiriliyor. 5 – 6 ay öncesinden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Davetliler  beş farklı menü içinden seçim yapabiliyorlar. Düğün pastası menüye dahil edilebiliyor.
Tel: 0216 342 47 47

Debreli İsmail Paşa Yalısı 

Boğaz Köprüsü’nün Beylerbeyi ayağında yer alan yalı, Bosphorus Palace olarak hizmet veriyor. Tarihi yalıda evlenmek isteyen çiftler için kokteyl, kokteyl prolonge ve düğün yemeği menüleri var. Yemeklerin kapasitesi 110, kokteyllerin ise lobi katında 250, bahçede 160 kişi. İsteyenlere kına gecesi ve balayı programları da mevcut. Düğünlerde yalının tarihi dokusunu bozmamak şartı ile ses, müzik sistemi ve dekorasyon için firmalarla çalışılıyor. Düğün için en geç iki, üç ay öncesinden rezervasyon yaptırmak şart.
Tel: 0216 422 00 03 

Çırağan Sarayı  

Özellikle yaz aylarında tercih ediliyor. Maksimum 200 kişiye kadar olan davetler için Sultan Teras, daha fazla sayıda davetli için Saray Teras öneriliyor. Toplam kapasite 1200 kişi. Dekorasyon, ses ve ışık sistemleri sarayın tarihi yapısına uygun olarak kısıtlanıyor. Kış düğünleri yaza göre daha az maliyetli. Hazırlıkların 6 ay önceden başlaması gerekiyor. Düğünden 10 gün önce gelin ve damatla koordinasyon toplantısı yapılıyor ve düğün tüm detaylarıyla planlanıyor. Fiyatlar menü ve düğün konseptine göre değişiyor.
Tel: 0212 326 46 46