Aile Zirvesi İstanbul’da

Evlilik
STK’lar, parlamenterler, medya, iş dünyası, akademisyenler ve aileleri temsil eden delegelerin de katılımıyla 4-7 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek zirvede, "toplumsal cinsiyet e...
EMOJİLE

STK’lar, parlamenterler, medya, iş dünyası, akademisyenler ve aileleri temsil eden delegelerin de katılımıyla 4-7 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek zirvede, "toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının güçlendirilmesi" konusunu "aile" bağlamıyla ilintili olarak ele alınacak.

Alenin yaşam standardının yükseltilmesi, daha iyi eğitim ve sağlık bakımının sağlanması, bireysel imkanların genişletilmesi, uluslararası platformda aileyle ilgili politikaların tartışılmasını amaçlayan zirve, Dünya Aile Örgütü tarafından 2004‘ten beri her yıl farklı ülkelerde yapılıyor.

Zirve, Birleşmiş Milletler tarafından 2000’de kabul edilen "Binyıl Kalkınma Hedefleri"nin uygulanmasına ailenin katkıda bulunmasını sağlamayı hedefliyor.

Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğünün (ASAGEM), önceki yıllardaki başarılı sunumları dolayısıyla zirvenin 6. toplantısı, İstanbul’da yapılacak. Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı ve ASAGEM tarafından çalışmaları yürütülen "Dünya Aile Zirvesi 5"te "toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının güçlendirilmesi" konusu "aile bağlamı" ile ilintili olarak tartışılacak.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ELE ALINACAK

Ana teması, "Dengedeki Aileler: Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesini Gerçekleştirmek" olarak belirlenen zirvede, konuyla ilgili ulusal, bölgesel ve yerel düzeylerde hükümetleri, sivil toplum kuruluşlarını, parlamenterleri, akademisyenleri, medyayı, iş dünyasını ve aileleri temsil eden delegeler, konuyla ilgili sorunları, çözüm önerilerini, politikaları ve uygulamaları ele alacak, bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.

Zirve sonunda ortaya çıkacak "İstanbul Deklarasyonu", BM Ekonomik ve Sosyal Konsey 2010 Toplantısı’nda sunulacak ve "BM Resmi Belgesi" olarak resmiyet kazanacak. Ayrıca zirve, Dünya Aile Zirvesi‘nin 5. yıl dönümünün kutlanması ve küresel düzeyde aile, kadın ve sosyal işlerden sorumlu tüm ülke bakanlarının davet edilmesi açısından da ayrı bir önem taşıyor.