Pİ Koleji, özel okullarda devrim niteliğindeki çalışma ile her öğrenciye "Kendi ekip, toplayıp, yiyeceği" tarım ürünleri için 2 metre kare tarım toprağı verecek.
Ankara’daki Pİ Koleji ve okulları, "Dershane yasağı"ndan sonra özel okullarda "devrim" niteliğindeki bir uygulamayı da hayata geçirdi. Öğrencilerin kendilerine gösterilen tarım toprağı alanlarda Domates, salatalık, biber, çilek ve birçok sebzelerin yanı sıra çiçek yetiştirme ve üretici duygularının mutluluğunu tatmalarının çok büyük haz olduğuna işaret eden Pİ Koleji ve Okulları Genel Müdürü Zehra Çavuşoğlu; tarım toprağı ile hiç tanışmayan öğrencilerin çoğunlukta olduğunu da vurgulayarak şöyle konuştu:
"Başkent’te, hayatında tarım toprağına elini sürmemiş, üreticiliğin ne demek olduğunu hiç bilmeyen on binlerce öğrenci var. Okulumuzun geniş arazisinde oluşturduğumuz sosyal aktivitelere birkaç geniş sera alanı yaptık. Bu alanlarda okulumuzdaki her öğrenciye 2 metrekarelik tarım toprağı alanı verdik. Her öğrenci ne üreteceğine kendisi karar veriyor ve o sebze alanına ekim yapıyor. Yaz okulu eğitimimiz sırasında öğrenci sık sık ektiği sebzeyi suluyor, kontrol ediyor ve üreticilik konusunda bilgiler alıyor.
Öğrenci yetiştirdiği 5 domatesine bostanında veya biberine dokunduğu zaman olağanüstü bir şekilde mutlu oluyor ve üreticiliğin, alın terinin değerini yaşamın daha ilk çağlarında öğrenmiş oluyor. Hele bir de yetiştirdiği domatesi, saltalığı, biberi ailesi ve arkadaşları ile paylaştığı zaman dünyalar onun oluyor. Bu uygulama alanlarımızı her yıl genişleterek öğrenci tarımını sürdüreceğiz."
ANKA