Okula Dönen Dershaneye Kolaylık Getirilecek

Eğitim Kurumları
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore yolunda dershanelerin kapatılacağını ve bu yönde büyük dershanelerle görüştüğünü açıklarken, eğitimdeki büyük yenilik sağlayacak projenin detayları belli olma...
EMOJİLE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore yolunda dershanelerin kapatılacağını ve bu yönde büyük dershanelerle görüştüğünü açıklarken, eğitimdeki büyük yenilik sağlayacak projenin detayları belli olmaya başladı.
 
Dershaneler için hazırlanan ‘özel’ teşvik paketinde özel okula dönüşme kararı alacak dershanelere arsa ve bina tahsisi sağlanması için hazırlık yapılıyor.
 
Velileri ve öğrencileri dershane yükünden kurtaracak modele geçerken, kapısına kilit vuracak dershaneler için özel okul açmak çok kolay olacak.
 
“Dershanesini kapatanlara özel okul açarken vergi muafiyeti” sağlanması da planlanıyor. Hükümet özel okulların da talebi olan, KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesi talebini de proje çerçevesinde değerlendirecek. Vergi muafiyetinin kapsamı Maliye Bakanlığı ile yürütülen çalışmalardan sonra netleşecek.
 
Özel okulların müşterisi devlet olacak
 
Projede bağımsız binada faaliyet gösteren dershaneler apartman dairelerinde faaliyet gösteren kat dershanelerine göre öncelikli olacak. Bu tür dershane yönetimlerine teşvik paketi çerçevesinde ayrıca finans desteği fırsatı sunulacak.
 
Düzenlemeler, dershane sahipleri tarafından reddedilemeyecek cazip teklifler olarak planlanıyor. Hükümet ayrıca 12 yıllık zorunlu eğitimde derslik ihtiyacını karşılarken, yasal düzenleme yaparak özel okullardan hizmet alımı da yapacak.
 
Böylece vergi muafiyeti, bina ve arsa tahsisi ile özel okula dönüşen dershanelerin yeni müşterisi devlet olacak. Maddi imkandan yoksun başarılı öğrencilerin özel okullarda okutulmasıyla, devletin yükü de hafifleyecek.

Haber 7