ÖSYM öğrencilere anket yapacak

Eğitim Kurumları
MEB, dershanelerde yapılacak dönüşümün ardından test yerine yoruma dayalı yazılı sınav sistemine geçmeye hazırlanırken, ÖSYM de hazırladığı detaylı anketle öğrencilerin son durumunu masaya yatırdı.&nb...
EMOJİLE

MEB, dershanelerde yapılacak dönüşümün ardından test yerine yoruma dayalı yazılı sınav sistemine geçmeye hazırlanırken, ÖSYM de hazırladığı detaylı anketle öğrencilerin son durumunu masaya yatırdı. Dershanelerde dönüşüm tartışmaları devam ederken ÖSYM’nin ‘öğrenci profili’ ile ilgili bir anket başlattığı ortaya çıktı. ÖSYM’nin yaptığı anket ile sınav sistemindeki değişikliklerle öğrencinin ev ve okul performansı öğrenilmeye çalışılacak. Eğitim reformu ile sınavda test sisteminden çıkarak yazılı sisteme geçmeyi planlayan ÖSYM, öğrencilere ankette evde ders çalışma sistemlerini, sınavlardaki başarı durumlarını, dershanede alınan eğitimin sınavlara etkisi ve kaç yıl dershaneye gidildiği gibi birçok soru sordu. 22 sorudan oluşan ankette öğrencilere anne ve babaların eğitim seviyeleri, kaç kardeş oldukları, ders kitabı dışında evlerinde kaç kitabın bulunduğu gibi sorular yöneltildi.

MEB’E DESTEK OLACAK

Bunun dışında öğrencilere ‘Okulda aldığınız eğitimin ÖSS performansınızı ne ölçüde etkileyeceğini düşünüyorsunuz?, Dershanede aldığınız eğitimin ÖSS performansınızı ne ölçüde etkileyeceğini düşünüyorsunuz?, Dershanede aldığınız eğitimin okul başarınızı ne ölçüde etkilediğini düşünüyorsunuz?’ gibi sorular yönelten ÖSYM, anket sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı ile paylaşarak, sınav sistemindeki reformlara yardımcı olacak. ÖSYM, öğrenciye evinde yabancı dil bilen ve derslerinde yardımcı olan bir yetişkinin bulunup bulunmadığı, bilgisayar, internet bağlantısı, öğrenciye ait oda, çalışma masası olup olmadığını da sordu. Öğrenciden eve ne sıklıkla gazete alındığı ve okul öncesi eğitime kaç yıl devam ettiği sorularına da cevap vermesi istendi.

Yenişafak