Manisalı gençlerden spor kulübü

Eğitim Kurumları
Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Şehzadeler Gençlik Merkezi, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığından yola çıkarak Manisa’daki genç sinemaseverleri bi...
EMOJİLE

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Şehzadeler Gençlik Merkezi, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığından yola çıkarak Manisa’daki genç sinemaseverleri bir araya getirmek ve sinema sanatını sevdirmek amacıyla Şehzadeler Sinema Kulübü’nü kurdu. 

Şehzadeler Gençlik Merkezi Sinema Kulübü, gençlerle birlikte gençlik merkezi bünyesinde çeşitli alanlarda film gösterileri düzenlemeye başladı. Kulüp, her hafta cuma günü saat 19.00’da dünya sinema sanatında iz bırakmış filmlerin gösterimini yapacak. Bu gösterimlerin yanında çeşitli film analizleri, film okumaları ile birlikte kritikler yapılıyor.

“FARKLI GÖRÜŞLER ORTAK BİR NOKTADA BULUŞABİLİYOR.”

Gönüllü gençlerimizle birlikte kulübü kuranlar arasında yer alan ve Şehzadeler Gençlik Merkezi’nde bilgisayar öğretmeni olan Gökberk Varol, projeyle gençlere farklı bir vizyon ve bakış açısı kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. Her hafta cuma günü gençlik merkezinde bir araya geldiklerini ileten Varol, “Gönüllü gençlerimizle birlikte popüler kültür sinemasının dışında dönemine damga vurmuş filmleri izliyoruz. İzlediğimiz her film sonunda gençlerimiz kendi aralarında filmi tartışıyor. Gençlerden her birinin filme farklı bir gözle bakması bizi memnun ediyor. Farklı görüşlerin ortak bir noktada buluşabildiği bir ortam yarattığımıza inanıyorum” dedi. 

Etkinliğe katılan gönüllü gençlerden Didem Rüstemoğlu, “Gençlik merkezimizin etkinliklerinde mümkün olabildiğince yer almaya çalışıyorum. Fakat sinema kulübünün bendeki yeri daha farklı bir konumda. Sinemaya olan ilgimden dolayı bu kulübün kurulmasında aktif olarak da yer aldım. Cuma günleri izlediğimiz her filmin sonunda kritikler yapıyoruz. Bu etkinlik sayesinde hem kültürel bilgimizi artırıyor hem de olaylara farklı yönlerden bakabiliyoruz.” diye konuştu.