Özel öğretim kursu açma şartları belli oldu

Eğitim Kurumları
Milli Eğitim Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi’nin kararının ardından dershanelerin özel öğretim kursuna dönüşmelerine imkan sağladı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzasıyla yayımlanan Özel Öğretim K...
EMOJİLE

Milli Eğitim Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi’nin kararının ardından dershanelerin özel öğretim kursuna dönüşmelerine imkan sağladı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzasıyla yayımlanan Özel Öğretim Kursları Yönergesiyle dershaneden özel öğretim kursuna dönüşecekler ya da yeni açılacak kurslar için standartlar belirlendi. Buna göre, kurs sınıfları “bilim dersliği” diye tanımlanacak. Her kursta, kütüphane, laboratuvar ve teneffüshane zorunlu olacak. Ayrıca sınıflarda kitaplık şartı da var.

Sabah’ın haberine göre, Özel Öğretim Kurumları Standartları yönergesi şu yenilikleri getiriyor:

EN FAZLA 3 DERS:

Özel öğretim kursları Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, felsefe olmak üzere 8 alan için kurs açmalarına izin verilecek. Her kurs en fazla 3 bilim grubunda eğitim verebilecek.

TAM TEÇHİZATLI SINIFLAR:

Kursların sınıflarına bilim dersliği ismi verilecek. Kurslar, her bir bilim grubu için ayrı ayrı oluşturulan, bilim gruplarında dersin işlenişinde gerekli araç gereçlerin bulunduğu sınıflarda eğitim alacak.

16 KİŞİLİK SINIFLAR:

En fazla 16 öğrencinin eğitim alacağı bilim derslikleri minimum15 metrekare olacak. Her bir bilim grubu için en az 2 bilim dersliği oluşturulacak.

HER SINIFTA KİTAPLIK:

Bilim dersliklerinde, ilgili bilim grubuna yönelik kitap, süreli yayın bulunduran, ihtiyaca cevap verebilecek büyüklükte kitaplık mecburiyeti getirildi. Ayrıca isteğe bağlı olarak internet erişimi sağlanabilir, sanal kütüphane oluşturulabilecek.

TENEFFÜS ALANI AYRILACAK 

LABORATUVAR ŞARTI: 

Fizik, kimya veya biyoloji bilim gruplarından en az birinde eğitim verilmesi halinde en az bir laboratuvarın olması zorunlu olacak. Laboratuavarda her bir öğrenci için en az 1,5 metrekare alan ayrılacak.

KÜTÜPHANE OLACAK:

Her kursta kütüphane bulunması zorunlu olacak. Kütüphanede, kitapların konulduğu bölüm ile okuma bölümü ayrı ayrı düzenlenecek. Kütüphane toplam alanı için en az 20 metrekare yer ayrılacak. Kütüphane binan kolay ulaşılabilir bölümünde yar alacak.

TENEFFÜSHANE ZORUNLULUĞU:

İlk kez kurslarda teneffüshane bulunması şartı da getirildi. Bina içinde bağımsız bir bölüm halinde bir teneffüshane yapılacak. Toplam teneffüshane alanı olarak derslik, yönetim, eğitim ve öğretime ayrılan diğer alanlar dışındaki yerler kabul edilecek.

ÖĞRETMENLER ODASI:

Özel öğretim kursları bağımsız girişi bulunan binalarda açılacak. Müdür odası en az 10 metrekare olacak. Öğretmen odası 5 öğretmene kadar 8 metrekare, 5’ten fazla her öğretmen için en az 1.5 metrekare yer ilave edilecek.

AYRI KATLARDA EĞİTİM

Liseve dengi okul öğrencilerinin öğrenim gördüğü bilim derslikleri ile mezun kursiyerlerin öğrenim gördüğü bilim derslikleri kursun ayrı katlarında yer alacak. Kurslarda, tuvaletler, lise öğrencileri ve mezunların katlarında ayrı ayrı olacak. Her 30 kursiyer için bir tuvalet ve lavabo yer alacak. Tuvaletler kız ve erkekler için de ayrı ayrı düzenlenecek.

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/