Gelinlik de Outlet’e Girdi

Evlilik
Lüks gelinlik markası Akay’ın 6 bin 500 liradan sattığı gelinlikler, Bakırköy’deki outlet’te 500-1.500 lira fiyattan kapışılıyor.         &nbs...
EMOJİLE

Lüks gelinlik markası Akay’ın 6 bin 500 liradan sattığı gelinlikler, Bakırköy’deki outlet’te 500-1.500 lira fiyattan kapışılıyor.
               
Düğün sezonu yaklaştı, krizde tasarruf yapmak isteyen gelinler, gelinliklerini ‘outlet’ten almaya başladı. Hem marka hem de ucuz olsun diyenler,  2 bin 500 liralık gelinliği 500 liradan satın alırken, bu fikrin mimarı olan ünlü gelinlik markası Akay, krizde müşteri patlaması yaşıyor. Akay Gelinlik’in kurucusu ve aynı zamanda İstanbul Gelinlik Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (İSGEİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ermiya Akay, “Fikir krizle birlikte ortaya çıktı. Yeni koleksiyonlarımıza yer açmak için geçmiş sezon ürünlerini Bakırköy’de Depoutlet’te satıyoruz. İlgi çok güzel. Outlet’teki gelinliklerin fiyatı 500-bin 500 TL arasında değişiyor” dedi.
 
Krizde kaparo oranı 5’te 1’e indi
 
Evlilik sektörünün krizden en az etkilenen sektörler arasında olduğunu savunan Akay, şöyle konuştu: “Krizle artık daha bilinçli bir tüketici var. Her yeri gezip, bütçesine en uygun olanı seçiyor. Kriz tüketim alışkanlıkları da değiştiriyor. Örneğin sipariş sırasında verilen peşinat miktarı azaldı. Kriz öncesi gelinlik fiyatının üçte biri kaparo olarak verilirken, şimdi bu rakam beşte bire indi. Taksitli kredi kartlarına da rağbet arttı.”
 
Gelinlik fiyatları ucuzladı
 
Krizle birlikte gelinlik fiyatlarının da ucuzladığını dile getiren Akay, “Doğal olarak krizle birlikte sektörde rakamlar revize edildi” dedi. Akay, şu bilgileri verdi: “Biz firma olarak kapasite artırdık ve toplu yaptığımız alımlardaki fiyat avantajımızı ürünlerimize de yansıtarak geçen seneki seviyenin de altına çektik. Şu anda Akay olarak fiyatlarımız bin 600-4 bin 500 arasında. Geçen yıl ise fiyatlarımız 2 bin-6 bin 500 lira arasındaydı. Ama fiyatlarımızı indirirken herhangi bir malzeme ucuzlatmasına gitmedik. Aksine daha zengin görünümlere sahip olan bir koleksiyon hazırladık. Ürünleri dengeli tutarak, fiyatları aşağıda tutma gayreti içindeyiz.”
 
Avrupalılar ve Ruslar Türk gelinliği istiyor
 
İstanbul Gelinlik Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (İSGEİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ermiya Akay, krize rağmen, sektörün ihracatının arttığını öne sürdü. Akay, “Türkiye kalitesinde ürünler Uzakdoğu’da bizden daha pahalıya yapılıyor, nakliye olarak da Avrupa pazarına yakın olmamız bu kriz ortamında Türk gelinliklerine olan talebi artırıyor. Geçtiğimiz yıllara göre daha fazla ihracat talebi var” dedi. Akay, ihracatta yüzde 30-40 oranında artışın yaşandığını beliterek, “Özellikle Avrupa ülkeleri, Rusya ve Ortadoğu’dan talepler var” diye konuştu.