Alzheimer’ın ilacı çok kitap okumak

İlaç
Yapılan yeni bir araştırma zihin kıvraklığını korumanın sırrının basitçe bir kitabın kapağını açmakta olduğunu öne sürüyor. Neurology dergisinde yayımlanan araştırmanın sonuçları kitap okumanın, yazma...
EMOJİLE

Yapılan yeni bir araştırma zihin kıvraklığını korumanın sırrının basitçe bir kitabın kapağını açmakta olduğunu öne sürüyor. Neurology dergisinde yayımlanan araştırmanın sonuçları kitap okumanın, yazmanın ve diğer benzeri beyin uyarıcı aktivitelerle uğraşmanın parkinson, alzheimer gibi hastalıklardan bağımsız olarak yaşlılıkta zihinsel gerilemeyi yavaşlattığını kanıtlıyor. Hayatı boyunca zihinsel olarak uyarıcı aktivitelerle uğraşanlar, bunlarla uğraşmayanlara göre hafıza ve diğer benzeri zihinsel kapasitelerde daha yavaş bir gerileme oranına sahip. 2009’da, 18-60 yaşları arasındaki 2 bin sağlıklı insan üzerinde yapılan yedi yıllık bir araştırma sonuçlarında zihinsel kıvraklığın 22 yaşında zirveye ulaştığı sonucu çıktı. 27 yaşına gelindiğinde ise muhakeme, uzamsal yetenek ve düşünce hızı gibi zihinsel süreçlerin gerilemeye başladığı görüldü. 

OKUMAK TV SEYRETMEKTEN İYİ 
Okuma ve yazmanın yaşlılıkta zihin için faydalı olduğunu kanıtlayan Chicago Rush Üniversitesi Tıp Merkezi’nden araştırmacılar altı yıl boyunca her yıl 294 kişinin hafıza ve düşünme yetisini ölçmek için geniş çeşitlilikte testler kullandılar. Katılımcılar, çocukluktan yetişkinliğe ve ileri yaşlara kadar okuma ve yazma alışkanlıkları hakkında bir soru formuna cevap verdiler. Araştırmacılar, katılımcıların ortalama 89 yaşında vefat etmesinin ardından, lezyon, plak ve karışıklıklar gibi demansın fiziki işaretlerinin kanıtlarını araştırmak için beyinlerini incelediler. Araştırmacılar sıradan bir okuma ve yazmanın, hiç olmamasından daha iyi olduğu sonucuna ulaştı. İleri yaşlara kadar kitap okumak, ortalama zihinsel aktivitelerle uğraşmayla karşılaştırıldığında hafızada gerileme oranını yüzde 32 azalttığı kanıtlandı. Hayatlarında okuma veya yazma ile sıklıkla uğraşmayanların hafıza gerilemesi, bu aktiviteler için ortalama miktarda süre harcayan insanlardan yüzde 48 daha hızlı. Araştırmacılara göre; bir metnin anlaşılması televizyondaki bir görüntünün işlenmesinden daha fazla zihinsel enerji gerektiriyor. Okuma, yeni bilgileri aktif bir şekilde işleyen ve depolayan işler hafızamıza egzersiz yaptırıyor. Bu bilgiler anlayışımızın derinleştiği uzun dönemli hafızamıza transfer ediliyor. 

Sağ ve sol lobu birlikte çalıştırır
Doç. Dr. Serdar Dağ (Nörolog): Kitap okumak en faydalı beyin geliştirme yöntemidir; sağ ve sol lobu beraber çalıştırır. Çünkü kitap okurken sol tarafla takip edilen birtakım kavramlar, sağ tarafta hayal edilir. 

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/