Bir E-posta Hayatını Değiştirdi

Eğitim Güncel
Adana’nın Tufanbeyli İlçesi’nin Doğanlı Köyü’nde yaşayan 15 yaşındaki Emine Baytimur, Tufanbeyli Lisesi 1’inci sınıfını başarıyla tamamlamıştı. Ancak önemli bir sorunu vardı: A...
EMOJİLE

Adana’nın Tufanbeyli İlçesi’nin Doğanlı Köyü’nde yaşayan 15 yaşındaki Emine Baytimur, Tufanbeyli Lisesi 1’inci sınıfını başarıyla tamamlamıştı. Ancak önemli bir sorunu vardı: Annesi ayaklarından rahatsızdı, babasının da işi yoktu. Bu nedenle, okul yaşamı sona ermek üzereydi. Ama pes etmek niyetinde değildi genç kız. Bir arkadaşının bilgisayarından, ilçe kaymakamlığına elektronik bir posta göndererek, içinde bulunduğu durumu anlattı bir bir ve bu elektronik posta, belki de yaşamında bir dönüm noktası oldu.

Elektronik postayı gören ilçe kaymakamı Cevat Uyanık, hemen harekete geçti ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na genç kızın durumunun araştırılması talimatını verdi. Araştırma sonucunda, yazdıklarının doğru olduğu belirlendi.

Artık Kaymakam’a, yetkililerle birlikte köyün yolunu tutmak kalıyordu. Evinin kapısı çalınıp da açtığında, kaymakamı karşısında gören Emine, büyük bir şaşkınlık yaşadı. Duyduklarıyla da büyük bir mutluluk… Kaymakam, tüm okul masraflarının karşılanacağını söyledi genç kıza ve ailesine… Ardından da ilçeye götürerek, okul öncesi tüm gereksinimlerini karşıladı.