Obama Güneydoğu’ya El Attı

Eğitim Güncel
ABD, aynı zamanda maddi ve manevi yardımda bulunmayı da planlıyor.Tabi özellikle bölgedeki Kürt açılımına büyük ilgi göstermeleri ve halkla bu konuda konuşmaları da dikkatlerden kaçmadı. ABD̵...
EMOJİLE

ABD, aynı zamanda maddi ve manevi yardımda bulunmayı da planlıyor.Tabi özellikle bölgedeki Kürt açılımına büyük ilgi göstermeleri ve halkla bu konuda konuşmaları da dikkatlerden kaçmadı. ABD’nin projesi akıllara soru işaretleri getirse de, halkın eğitimi açısından faydalı olduğu söylenebilir.

ABD Başkanı Barack Obama‘nın ilk Türk danışmanı olan ve ‘Riccon’ adıyla tanınan 45 yaşındaki iletişim uzmanı İlhan Doğan, Güneydoğu’da başlattıkları eğitim seferberliğinde maddi durumu iyi olmayan çocuklara yabancı dil ile beden dilini öğreteceklerini söyledi.

Bir dizi faaliyette bulunmak için Adıyaman’a gelen İlhan Doğan, çeşitli açıklamalarda bulundu. Güneydoğu’da pilot bölge seçtiklerini dile getiren İlhan Doğan, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman‘da Ramazan ayında yaptıkları organizasyon ile eğitime katkıda bulunacaklarını anlattı. Doğan, okul çağındaki çocuklara yiyecek, içecek ve özellikle giyim yardımının da yapılacağını ifade etti.

Güneydoğu‘ya gelmişken gündemdeki Kürt açılımında da halkın nabzını yokladıklarını anlatan Doğan, halkın bu konuda geniş bir bilgiye sahip olduğunu ve bir sohbet havasında geçen bu diyaloglarla kendilerinin bilgi sahibi olduğunu söyledi. Doğan, Ramazan ayında çocukların ramazan ayını keyifli bir şekilde geçirmeleri için onların isteyip de alamadıkları ihtiyaçlı kişileri tespit ettiklerini ve bu insanlara yardım yapacaklarını anlattı.

Yardımların gizli tutulması gerektiğini vurgulayan Doğan, "Bizler bu yardımları gizli tutmaya çalışıyoruz. Deşifre etmemeyi düşünüyoruz. Çünkü deşifre olunca insanlar bu işi reklam için yaptıklarını düşünüyorlar. Çalıştığımız ve çalışacağımız sivil toplum kişilerinin de isimlerini gizli tutacağız. Yani isim verilmeden yardımlar yerine ulaşacak. Bunun startını verdik." ifadelerini kullandı.

İletişim uzmanı İlhan Doğan, maddi durumu iyi olmayan çocuklara dil eğitimi ve beden dili eğitimi de vereceklerini söyledi. Doğan, eğitimde, toplum önünde söz söyleme ve kendine hakimiyet gibi konuların işleneceğini kaydetti.