Türk-Alman Gençler El ele!

Eğitim Güncel
11-18 Ekim tarihlerinde Almanya’nın Marienberg kentinde ilk defa bir Türk-Alman Avrupa Gençlik Forumu düzenlenecek. 50’si Türkiye’den, 50’si de Almanya’dan olmak üzere, 1...
EMOJİLE

11-18 Ekim tarihlerinde Almanya’nın Marienberg kentinde ilk defa bir Türk-Alman Avrupa Gençlik Forumu düzenlenecek. 50’si Türkiye’den, 50’si de Almanya’dan olmak üzere, 100 gencin bir araya geleceği Forum’da Avrupa Birliği ve Türkiye’nin AB üyeliğini tartışacak.

İlk defa bu yıl Marienberg Avrupa Evi’nin ev sahipliği ile gerçekleşecek Türk-Alman Avrupa Gençlik Forumu’na katılacak 100 kadar genç, AB’nin geleceği, Türkiye-AB ilişkilerinin bugünkü durumu, kültürlerarası diyalog ve AB ülkelerinde yaşayan Türklerin Topluluğa katılım için olası katkıları gibi konular üzerinde duracak.

Program’ın Türkiye ayağını yürütecek olan Akdeniz Üniversitesi AB Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM) Müdürü Doç. Dr. Erol Esen, bu yolla gençler arasında Türkiye-AB ilişkilerinin sağlıklı bir şekilde tartışılmasını sağlamak istediklerini vurguladı.

2010 yılında Türk-Alman Avrupa Gençlik Forumu’nu Antalya’da ağırlamayı planlayan AKVAM, çeşitli gençlik kuruluşlarında ve STK’larda aktif veya üniversitelerin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören 18-30 yaş arasındaki gençlerin katılımını bekliyor.

Alman Dışişleri Bakanlığı, Avrupa’daki Avrupa Evleri’nin çatı örgütü EUNET ve Robert Bosch Vakfı tarafından desteklenen Forum’a katılım ücreti toplam 175 Euro. Ayrıca Türk katılımcılara 150 Euro yol masraflarına ek katkı verilecek. Doç. Dr. Erol Esen, katılımcı sayısının sınırlı olması nedeniyle ilgi duyan gençlerin en kısa zamanda başvurmalarını önerdi. 15 Eylül’e kadar yazılı olarak onaylanacak başvurular geçerli olacaktır. Vize konusunda 7 Eylül’den itibaren AKVAM’dan(www.akdeniz.edu.tr/akvam) bilgi alınabilecek.