Veliler, Eğitim Ürünlerine Dikkat!

Eğitim Güncel
Okulların açılmasına sayılı günler kaldı. Veliler ise çocuklarını yanlarına alıp okul alışverişine çıktılar. Çanta, önlük, ayakkabı, kalem, defter derken cepten çıkan para da alıp başını gitti. Durum ...
EMOJİLE

Okulların açılmasına sayılı günler kaldı. Veliler ise çocuklarını yanlarına alıp okul alışverişine çıktılar. Çanta, önlük, ayakkabı, kalem, defter derken cepten çıkan para da alıp başını gitti. Durum böyle olunca, özellikle dar gelirli aileler pazarlardan ve keselerine uygun yerlerden alışveriş yaptılar. Peki aldığınız ürünler ne kadar sağlıklı, bunu biliyor musunuz? Daha ucuza mal edelim derken aslında çocuğunuzun sağlığını tehlikeye mi atıyorsunuz?

İşte tüm bu tehlikelere dikkat çekmek ve haksız kazancı önlemek için TUKİD  ( Tüm Kırtasiye Sanayicileri İthalatcıları İhracatçıları Toptancıları Derneği ) bir kampanya başlattı.

                                   

"EĞİTİMDE HEDEFİMİZ 1" adlı bu kampanyada ilk adım olarak, özellikle seçtikleri 09.09.09 tarihinde Türkiye genelinde Hürriyet Gazetesi’ne tam sayfa ilan vererek başladılar. İlanda kamuoyuna şu şekilde seslendiler:

‘Eğitim sektörümüzün en önemli sıkıntıları olan, sağlığa zararlı, kaçak, taklit ve korsan ürünlerle mücadeleye yönelik ilgili mercileri göreve davet etmenin yanı sıra, öğrencilerimize, velilerimize, okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve tabiki kırtasiyecilerimize sesleniyoruz. “EĞİTİMDE HEDEFİMİZ 1” kampanyamız çerçevesinde el el verip neleri yapabiliriz, bu konuda tüm Türkiye’yi duyarlılığa davet ediyoruz.’

Sevgili Öğrenciler:

Sizin, ailenizin, okul arkadaşlarınızın ve tüm yakınlarınızın sağlıklarıyla oynanmasına izin vermeyin!

Sayın Veliler:

Çocuklarınızın sağlığıyla oynamaya cüret eden kişilerce piyasaya sürülen ürünleri satın almayın! bulunduğunuz semtteki kırtasiye esnafı ve Derneğimiz her türlü bilgi paylaşımına hazırdır. Ayrıca ilgili resmi makamlar ( belediyeler, sağlık müdürlükleri, vilayetin ve kaymakamlığın ilgili birimleri ) bu konudaki şikayetlerinizi işleme koyma yetki ve sorumluluğundadır.

Değerli Öğretmen ve Okul Yöneticileri:

Velilerimiz ve öğrencilerimizi bu konuda bilgilendirmeye duyarlılık gösterdiğinizi biliyoruz; ama sizlerden biraz daha dikkatli olmanızı istiyoruz. Birkaç kuruş hesabı yüzünden öğrencilerimizin ve sizlerin sağlığıyla oynanmasına gelim hep beraner engel olalım.

Kırtasiyeciler:

Bu konuda en büyük görev sizlere düşüyor. Yöresel satış etkinliklerinde, işporta tezgahlarında, semt pazarlarında hatta, nadiren ve bilmeden de olsa -kırtasiye ve bazı diğer satış noktalarında; taklit/sahte/korsan/sağlığa zararlı ürünleri gördüğünüzde derhal en yakın yerel veya mülki yönetime ihbar edip denetim mekanizmasını işlettirin.