Öğretmen Açığı Kapatılamıyor

Eğitim Güncel
Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan, İstanbul’da yaklaşık 24 bin 600 öğretmen açığı bulunduğunu, bunların büyük çoğunluğunu ise branş öğretmenlerinin oluşturduğunu bildirdi. Han...
EMOJİLE

Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan, İstanbul’da yaklaşık 24 bin 600 öğretmen açığı bulunduğunu, bunların büyük çoğunluğunu ise branş öğretmenlerinin oluşturduğunu bildirdi.
Hanefi Bostan, yaptığı açıklamada, bilişim teknolojilerinde bin 200, Türk Dili ve Edebiyatı‘nda bin 300, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nde bin 450 ve Türkçe‘de 520 olmak üzere hemen hemen bütün branşlarda İstanbul’da öğretmen açığının olduğunu ifade etti.

Öğretmen açığı nedeniyle öğrencilerin 30-40 kişilik sınıflarda eğitim aldığına dikkati çeken Bostan, ”Yeni kayıtlarla birlikte bu açık 35 bine çıkacaktır. İstanbul’da 94 bin norm kadro var ancak Milli Eğitim Bakanı ve Maliye Bakanı’nın keyfi tutumlarından dolayı öğretmen açığı doldurulamıyor” dedi.
Türkiye genelinde son olarak 15 bin 800 öğretmen atandığına dikkati çeken Bostan, bu sayının İstanbul’daki ihtiyacının yarısını bile karşılayamadığını savunarak, hükümetten bir an önce sorunu çözmesini istedi.

Bostan, fen edebiyat ve eğitim fakültelerinden mezun olan 220 bin öğretmen adayının bulunduğunu, sorunun da bunlardan atama yapılarak çözülebileceğini ifade etti.