Türkler Erasmus’u Sevdi!

Eğitim Güncel
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 1987’den beri yürütülen Erasmus Programı ile 2 milyon öğrenciye yurt dışında staj ve iş imkanı sağlan...
EMOJİLE

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 1987’den beri yürütülen Erasmus Programı ile 2 milyon öğrenciye yurt dışında staj ve iş imkanı sağlandı.

Açıklamaya göre, programın 2 milyonuncu öğrenciye ulaşmasını temsilen Erasmus’a katılan her ülkeden bir öğrenci olmak üzere 31 kişi İsveç‘in Lund kentinde 5-6 Ekim’de düzenlenen konferansa katıldı ve Erasmus’un geleceği tartışıldı.

Konferansa katılan Avrupa Eğitim, Öğretim, Kültür ve Gençlik Komiseri Maros Sefcovic, Erasmus’un bir Avrupa başarı öyküsü olduğunu belirterek, 2 milyon öğrenciye ulaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. ”Komisyonun eğitim için yurt dışına gitmenin genç Avrupalılar için bir ayrıcalıktan çok bir kural olması gerektiği fikrini çok güçlü şekilde desteklediğini” kaydeden Sefcovic, konferansın bu hedefin gerçekleşmesine yardımcı olacağını bildirdi.

Program ile yılda 180 bin öğrenci yurt dışına çıktı, 1987’den beri toplam yurt dışına çıkan öğrenci sayısı 2 milyona ulaştı ve 200 bin de öğretim üyesi bu imkandan yararlandı.

Yüzde 40 artışla Avrupa’daki en yüksek artış oranına ulaşan Türkiye‘den 2007-2008 akademik yılında 7 bin 18 öğrenci Erasmus‘a katılarak, öğrenim ve staj amaçlı olarak Avrupa’da bulundu.