First Lady’den Teknolojiye Destek

Eğitim Güncel
Gül’ün programında "Türkiye Okuyor" kampanyasında örnek bir başarı ortaya koyan Gevaş İlçesi Yuva Köyü de bulunuyor. Öğrencilerin gelişimi ve eğitimin seviyesinin yükseltilmesine öneml...
EMOJİLE

Gül’ün programında "Türkiye Okuyor" kampanyasında örnek bir başarı ortaya koyan Gevaş İlçesi Yuva Köyü de bulunuyor.

Öğrencilerin gelişimi ve eğitimin seviyesinin yükseltilmesine önemli katkıları olan Bilişim Teknolojileri sınıfı kurma çalışmalarına sponsorların da desteği sürüyor. BT sınıflarının Türkiye geneline ulaştırılmasına katkıda bulunmak için Bayan Gül’ün himayesinde ‘her il’e en az iki sınıf’ sloganı ile bir süredir çalışmalar yürütülüyordu.

SINIFLAR 25 BİN YTL

Bu çerçevede 10 BT sınıfında Eylül 2008 tarihinde eğitime başlanmıştı. Hayrünnisa Gül, bugün de Van’da, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hakkari, Batman ve Mardin illerinde toplam 22 BT sınıfının açılışını aynı anda gerçekleştirecek. Ortalama 25 bin TL’ye mal olan sınıflardan birisi Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından Batman’da yaptırıldı. Bayan Gül’ün ikinci durağı ise Gevaş ilçesine bağlı Yuva Köyü olacak. "Okuyan Gevaş" kampanyası çerçevesinde "Evim Okulumdur Benim" adıyla yürütülen kampanyaya destek olan kadınları ziyaret edecek. Proje ile başta kadınlar olmak üzere Yuva Köyü’nde yüzlerce kişi okuma yazma öğrendiği belirtildi.