Ünlülerden Çocuklara Yardım Eli

Eğitim Güncel
Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfınca (TOÇEV) Milli Eğitim Bakanlığı ve Show TV’nin iş birliğiyle başlatılan ”Yaşasın Okulumuz” kampanyası kapsamında birçok ünlü isim, özellikle...
EMOJİLE

Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfınca (TOÇEV) Milli Eğitim Bakanlığı ve Show TV’nin iş birliğiyle başlatılan ”Yaşasın Okulumuz” kampanyası kapsamında birçok ünlü isim, özellikle doğuda birçok okulun onarımına destek verdi.

TOÇEV İktisadi İşletmesi Koordinatörü Dilek Ültanır, 1994 yılında kurulan TOÇEV‘in amacının yüreğinde okuma isteği olup da maddi yetersizlikler nedeniyle okula gidemeyen veya okumaya devam edememiş çocukların eğitimine destek vermek olduğunu söyledi.

Bu çerçevede bugüne kadar hayata geçirdikleri 9 projeyle eğitime destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Dilek Ültanır, ”Vakfımızın kuruluşunun 15. yılında çok heyecanlı ve gururluyuz. İlk yardımdan çevre bilgisine, küresel ısınmaya kadar farklı konularda Türkiye’nin dört bir tarafında çocuklara eğitim veriyoruz” dedi.

Hayata geçirdikleri projelerle kırtasiye malzemesinden mont ve bot dağıtımına, çevre eğitiminden diş sağlığı eğitimine kadar birçok konuda yüz binlerce çocuğa ulaştıklarını belirten Ültanır, şöyle konuştu:
”Bu projelerimizden biri de ‘Yaşasın okulumuz’ projesi. 2005 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ve Show TV’nin iş birliğiyle başlatılan proje ile yıpranmış, eskimiş köy okullarının, sponsor firma ve sanatçıların desteğiyle onarımını sağlıyoruz. Bu kampanyaya Türkiye’nin ünlü isimlerinin büyük desteği oldu.

Cem Yılmaz, Hakan Şükür, Necati Şaşmaz, Erol Evgin, Gülben Ergen, Petek Dinçöz, Hülya Koçyiğit, Şansal Büyüka, Behzat-Süheyl Uygur ve Osman Yağmurdereli gibi farklı kesimlerden birçok ünlü kampanyamıza destek verdi. Bu destekler sayesinde ülke genelinde yıpranan yaklaşık 200 köy okulunun onarımını gerçekleştirdik.”

Onarımını yaptıkları okulların Türkiye’nin her bölgesinden olduğunu ancak doğu illerinin yoğunlukta olduğunu kaydeden Ültanır, hedeflerinin onarılmamış köy okulu kalmayıncaya kadar projeyi sürdürmek olduğunu bildirdi.

Ültanır, projenin çok olumlu geri dönüşümleri olduğunu, doğru yolda olduklarını gösteren güzel tepkiler aldıklarını kaydederek, halk destekçilerinin ve gönüllülerin yanlarında olduğunu, bu nedenle büyük gurur ve enerjiyle yardıma devam ettiklerini belirtti.

İNŞAAT İŞÇİSİ OLMAK İSTEYEN ÇOCUK

Yürüttükleri faaliyetler sonunda eğitim alan, destek gören çocukların hayallerinin değiştiğine, vizyonlarını aştıklarına şahit olduklarını belirten Ültanır, şunları söyledi:

”Çocuklar, öğretmen, doktor olmak gibi bilinen mesleklere yöneliyordu ama projeler sonunda müzisyenden tutun ressama kadar farklı meslekleri kendilerine hedef olarak koymaya başladılar. Onlar bizden ne aldıklarının farkındalar. ‘Yaşasın Okulumuz’ kampanyasında onarımını yaptığımız okulun küçük bir öğrencisine büyüyünce ne olmak istediğini sorduğumuzda aldığımız cevap bizi çok duygulandırdı. Bahçe ve oyun parkları yaptırarak okulunu onardığımız çocuk, bize inşaat işçisi olmak istediğini söyledi. Nedenini sorduğumuzda bize ‘Ben de sizin gibi okullar yapmak istiyorum, çocuklar iyi okullarda okusun’ dedi. Bunu duyunca orada bulunan herkes çok duygulandı. Bu çok güzel bir anıydı bizim için.”

Ültanır,TOÇEV‘in kurulduğu günden bu yana 15 yılda hayata geçirdiği projeler çerçevesinde 3 milyon çocuğa ulaştığını, bu sayıyı artırmak için çalışmaları aralıksız sürdüreceklerini sözlerine ekledi.