Adana’da Esnaftan Öğrenciye Kıyak

Eğitim Güncel
Adana’nın, ilçesi Pozantı, öğrencileri memnun eden ilginç bir uygulamaya sahne oldu. Karadeniz Fırını sahibi Adil Çakmakçı’nın 60 kuruşluk ekmeği, üniversiteli gençlere 10 kuruşluk indirim...
EMOJİLE

Adana’nın, ilçesi Pozantı, öğrencileri memnun eden ilginç bir uygulamaya sahne oldu.

Karadeniz Fırını sahibi Adil Çakmakçı’nın 60 kuruşluk ekmeği, üniversiteli gençlere 10 kuruşluk indirimle satması tüm ilçeye örnek oldu.

Cadde ve sokaklarında üniversiteli görme özlemi duyan esnaf, giyimden gıdaya kadar yaklaşık yüzde 20’lik indirime gidince öğrencilerin karnı doydu, yüzü güldü.

’10 kuruşluk indirimi yapsan ne olur’ diyenleri dikkate almayan Adil Çakmakçı, kampanyadaki amacının ‘iyi niyeti ortaya koymak’ olduğunu söyledi: "Üniversiteli gençlerimize ne kadar çok sahip çıkarsak ilçemiz o kadar fayda görür. Bir öğrenci günde bir ekmek alsa, günde 10 kuruştan 10 günde 1 TL, 30 günde 3 lira avantajlı olur."

İlçede yıllardır konfeksiyon satışı yapan Mehmet Arısoy da amaçlarının yüksekokul öğrencilerinin bütçesine katkıda bulunmak olduğunu kaydetti. Çukurova Üniversitesi Pozantı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Niyazi Avşar ise esnafın, öğrencilerine karşı tutumunu takdirle karşıladıklarını belirterek, "Önemli olan indirimin miktarı değil, niyettir." dedi.

Avşar, bazı ilçelerde esnafın öğrencilere bırakın indirim yapmayı daha yüksek fiyatla satış yaptıklarını duyduklarını, buna karşın Pozantı halkının yaklaşımının takdire değer olduğunu ifade etti. İlçede , yöre halkının yüksekokula katkılarının sadece indirimle kalmadığını anlatan Avşar, "Esnaf ve halk, okulun tadilatından mefruşatına kadar her konuda bize destek oldu." ifadelerini kullandı.