Danıştay Kararına İlk Tepki

Eğitim Güncel
İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Hüseyin Korkut, Danıştay 8. Dairesi‘nin, YÖK’ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesin...
EMOJİLE

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Hüseyin Korkut, Danıştay 8. Dairesi‘nin, YÖK’ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasının ”hiç bir hukuki gerekçesi olmadığını” savundu.

Korkut yaptığı yazılı açıklamada, Danıştay’ın aldığı bu kararın bir boşluk oluşturacağını, eski uygulama ortadan kalktığı için yerine koyulabilecek yeni bir uygulamanın da bulunmadığını kaydetti.

Korkut, şunları söyledi: ”İstanbul Barosu’nun başvurusunu değerlendirmişlerdir fakat bu konuda düzenleme yapma yetkisi YÖK’e aittir. YÖK umuyoruz ki küçük bir düzenlemeyle bu haksızlığı giderecek yeni bir karar alacaktır. Çünkü artık bu yoldan geriye dönüş yoktur. Daha önce bir öğrenci velisinin katsayı ile ilgili Danıştay’a yaptığı başvuruda, Danıştay bu konudaki yetkinin YÖK’e ait olduğunu belirterek bu konuya emsal olabilecek bir karar vermiştir. Şu an aldığı kararla çifte standart uyguladığını bir kez daha göstermiştir.
Hükümet’in YÖK Kanunu’nun 44. maddesinde değişiklik yaparak adaletsiz uygulamalara nihai olarak son vereceğini ümit ediyoruz. Mezunlarımızın bir daha haksız katsayı uygulaması ile mağdur olmamaları için bu işin takipçisiyiz."