‘Canlı Yayın’da Ders Var

Eğitim Güncel
Karabük Üniversitesi bünyesindeki Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi‘nde kurulan ve sınıf şeklinde dizayn edilmiş stüdyoda, Uzaktan Eğitim Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı ...
EMOJİLE

Karabük Üniversitesi bünyesindeki Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi‘nde kurulan ve sınıf şeklinde dizayn edilmiş stüdyoda, Uzaktan Eğitim Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı ve Uzaktan Eğitim Bilgisayar Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı dersleri veriliyor.

Öğrenciler, öğretim üyelerince stüdyoda verilen dersleri canlı yayında internetten takip edebilmelerinin yanı sıra kamera ve mikrofon bağlantılı bilgisayarları aracılığıyla soru sorabiliyor, sanal sınıftaki diğer arkadaşlarını da görebiliyorlar.

Öğretim üyesinin de öğrencileri gördüğü, yazılı ve sözlü karşılıklı iletişim kurulmasına imkan tanındığı sistemde, ders notları da internet ortamında bilgisayarlara indiriliyor.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, uzaktan eğitim vizyonlarının yaşam boyu sınırsız öğrenme kavramına dayandığını, bunun alışılmış klasik sınıflarda uygulanan eğitimden farklı olduğunu söyledi.

Uzaktan eğitimi belli koşullarda en az yüz yüze eğitim kadar etkili seçenek gördüklerini anlatan Uysal, şöyle konuştu:

”Lisans programından 50, yüksek lisanstan ise 10 öğrenci yararlanıyor. Eğitim programları için 4 yılda 500 öğrenci sayısına ulaşmak hedefleniyor. Bu hizmeti ulusal ve uluslararası boyuta ulaştırma amacındayız. Üniversitemizi uzaktan eğitim açısından en güvenilir ve vazgeçilmez başvuru merkezi haline getirmek istiyoruz. Türkiye’de aynı sistem sadece bir üniversite de daha var. Bu sistem ile üniversitemiz yüzlerce öğrenciye ulaşacaktır.”

SINAVLAR İÇİN GELECEKLER

KBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu da sanal ortamda verilen dersler için hazırlanan stüdyoların, televizyon kanallarındakileri aratmadığına işaret ederek, şunları kaydetti:
”Hakkari’deki bir öğrenci, kente gelmeden sanal sınıfa girerek dersleri takip edebilecek. Canlı yayınların yanı sıra sisteme kayıtlı derslerin görüntülerini de bilgisayarına indirip izleyebilecekler. Sanal ortamda dersleri takip eden öğrenciler sınavlar için okulumuza gelmek zorundalar. Bu sistem ABD ve Avrupa ülkelerinde yaygın. Ülkemizde de bunun öncülüğünü yapan üniversiteler arasında yer almaktan gururluyuz.”