Otağ Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Resmi Oldu!

Stklar
2017 yılının Aralık ayında kurulan Otağ Platformu artık “Otağ Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği” olarak çalışmalarına devam edecek. Otağ Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği’nden ...
EMOJİLE

2017 yılının Aralık ayında kurulan Otağ Platformu artık “Otağ Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği” olarak çalışmalarına devam edecek.

Otağ Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği’nden yapılan açıklama şöyle:

Aralık 2017’de Otağ Platformu ismiyle kurulmuş olan kurumumuz, o zamandan bugüne kadar milli ve dini değerlerin oluşturduğu vizyon ve misyon doğrultusunda eğitim ve hayır çalışmalarını sürdürmüştür. Üyelerinin çoğunluğu öğrencilerden oluşan kurumumuz, bu zamana kadarki gerek eğitim gerek hayır projelerinde herhangi bir kurum veya kuruluştan maddi destek almamıştır. Bütün faaliyetler, üyelerin kendi imkanlarıyla topladığı maddi kaynaklarla düzenlenmiştir. 2017 yılından beri kendisini her anlamda geliştiren ve büyüten, İstanbul içinde başlayan projelerini yurt dışında Suriye, Makedonya, Uganda gibi bölgelere taşıyan kurumumuz 2 Şubat 2021 tarihi itibariyle resmî bir dernek olmuştur. Resmî dernek olan kurumumuzun ismi Otağ Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak değişmiştir.

Bugüne kadar milli ve dini değerlerini harmanlayarak büyük bir titizlikle sürdüğümüz eğitim ve hayır faaliyetlerimize resmî olarak devam edecek olmanın mutluluğu içindeyiz. Otağ Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği; Okur-Yazar, Hayra Vesile Olur mottosu ile çalışmalarına hız kesmeden devam edecek, gücünün yettiği her yere dokunacaktır. Eğitim çalışmalarıyla bireysel anlamda kendini geliştiren üyelerimiz, hayır çalışmalarıyla ise toplumsal anlamda dezavantajlı ve ihtiyaç sahibi kişilerin yardımına koşmaya, yüzleri güldürmeye ve hayra vesile olmaya devam edecektir. 2020 yılında pandemi şartlarına rağmen 3 tanesi yurt dışında olmak üzere 14 hayır projesi tamamlayarak gönüllerden gönüllere, kıtalardan kıtalara hayra vesile olduk. Okur-yazar mottomuz doğrultusunda zengin ve farklı içeriklerle dolu 17 eğitim semineri ve sunumu düzenledik. 2020 yılı hepimiz için zor geçmiş olsa da Otağ Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürdük. 2021 yılı itibariyle de Makedonya projemizin ardından resmî dernek statüsüne kavuşarak yolumuzda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Bu yolda bizimle yürüyen tüm üyelerimize ve maadi-manevi desteğini esirgemeyen tüm herkese teşekkür ederiz.

Otağ Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği