Kitap Oku Geziyi Kap!

Eğitim Güncel
Rize Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, kentteki öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarının artırılması amacıyla 2 yıldan bu yana ödüllü kitap okuma kampanyaları düzenlediklerini belirtti. Yaptıkları ça...
EMOJİLE

Rize Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, kentteki öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarının artırılması amacıyla 2 yıldan bu yana ödüllü kitap okuma kampanyaları düzenlediklerini belirtti.

Yaptıkları çalışmanın okulların büyük çoğunluğunda başarılı şekilde devam ettiğini ifade eden Çelik, "Okuma, yaşamın her döneminde ihmal edilmemesi gereken bir davranış. Düzenlediğimiz ödüllü kitap okuma kampanyası ile öğrencilerimize okumanın önemini anlatmış oluyoruz. Ayrıca okumak, öğrencilerin anlama ve muhakeme kabiliyetlerini artıracaktır" dedi.

Kampanyayı düzenlemedeki en önemli nedenin kitap okuma sayesinde öğrencilerin öz güvenlerinin artırılması olduğuna işaret eden Çelik, ”Kampanyamızda ödül ikinci planda. Ödülü öğrencileri daha fazla teşvik etmek amacıyla koyduk. Kampanyamızda okullarımıza daha fazla kitap sağlayabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Kampanya kapsamında okullardaki edebiyat öğretmenlerinin, öğrencilerin kitabı okuduktan sonra çıkarttıkları özeti inceleyeceklerini ifade eden Çelik, şunları söyledi:

"Ancak zaten çocukların okumadan ‘okudum’ diyeceklerine inanmıyorum. Biz çocuklarımıza güveniyoruz. Ama bir değerlendirme kriteri de olması gerekiyor. Kampanya kapsamında birkaç ayda bir en çok kitap okuyan çocuklara çeşitli hediyeler veriyoruz. Yıl sonunda yapacağımız değerlendirme sonucunda da Mayıs ayında en çok kitap okuyan ilköğretimden 3, liselerden de 3 öğrenciyi hayırsever bir iş adamımızın katkısıyla yurt içi gezisine göndereceğiz. Ayrıca öğrencilerimizi altınla ödüllendireceğiz."