Van’da Kitap Okuma Zamanı!

Eğitim Güncel
Van’da terör nedeniyle çevre il ve ilçelerden göç eden ailelerin yaşadığı Beyüzümü Mahallesi’ndeki Beyüzümü İlköğretim Okulu yöneticileri, "Türkiye Okuyor" kampanyasından yola çı...
EMOJİLE

Van’da terör nedeniyle çevre il ve ilçelerden göç eden ailelerin yaşadığı Beyüzümü Mahallesi’ndeki Beyüzümü İlköğretim Okulu yöneticileri, "Türkiye Okuyor" kampanyasından yola çıkarak "Televizyonları kapatalım kitap okuyalım" kampanyası düzenledi.

Her gün saat 19.00 ile 20.00 arasında televizyonların kapatılarak evde okuma yazma bilen herkesi kitap okumaya teşvik eden kampanyaya 7’den 70’e herkes ilgi gösterdi.

Beyüzümü İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Kızıldeniz, esin kaynaklarının "Türkiye Okuyor" kampanyası olduğunu, okuldaki öğretmenlerle bir araya gelerek bu çalışmayı başlattıklarını söyledi.

Kampanya kapsamında kitap okuma oranını artırmayı amaçladıklarını ifade eden Kızıldeniz, "Bu kampanya sayesinde annelerin, babaların, dedelerin, ninelerin ve çocukların her gün 19.00 ile 20.00 saatleri arasında, 1 saat boyunca televizyonlarını kapatarak kitap okumasını sağlıyoruz" dedi.

2 hafta önce başlatılan kampanyanın büyük ilgi gördüğünü belirten Kızıldeniz, "Evleri ziyaret ettiğimizde gerçekten televizyonların kapalı olduğunu ve kitap okunduğunu gördük, çok mutlu olduk. Okuyan bir toplum amaçlıyoruz. Okuyan bir toplum ülkemizi, ilimizi ve mahallemizi sürekli ileriye götürecektir" diye konuştu.

"Türkiye Okuyor" kampanyasını başlattığı için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e teşekkür eden Kızıldeniz, şunları kaydetti:

"Bu kampanyanın bilincinde olan, kitap okuyan ve okumanın önemi benimseyen annelere, babalara ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Başlattığımız bu kampanyayla öğrencilerimizdeki başarı seviyesi de yükseldi. Kız öğrencilerimiz kampanyanın babalarıyla aralarındaki okuma bağını kuvvetlendirdiğini belirtiyor. Bu kampanya sayesinde, okulda yaptığımız aile toplantılarına daha fazla katılım olduğunu gördük."

"Okumayı bilmeyen babama ve anneme hikaye okuyorum"

Velilerden Medeni Kıraner ise her akşam çocuklarıyla kitap okuduklarını belirterek, "Okuma yazmayı yeni öğrendim. Çocuklarımın eğitim gördüğü okulda okuma yazma kursuna gittim. İlköğretim diploması aldım. Ben de okuma yazma bilmeyen anneme ve babama hikaye kitapları okumaya başladım. Bu kampanyadan dolayı okul müdürü ile öğretmenlere çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Öğrenci Seher Kıraner de anne ve babasıyla kitap okumaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Kitap okurken aileden birilerinin de benimle kitap okumasını çok istiyordum. Özelikle babamın benimle kitap okuması beni çok mutlu ediyor" dedi.