Mini Mini Birlere İngilizce Dersi

Eğitim Güncel
Milli Eğitim Bakanlığı’nın hafta başında topladığı ‘İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgelerini Değerlendirme Çalıştayı’nın raporunda dikkat çeken düzenlemeler de...
EMOJİLE

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hafta başında topladığı ‘İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgelerini Değerlendirme Çalıştayı’nın raporunda dikkat çeken düzenlemeler de yer aldı.
Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’na da sunulan raporda İlköğretim 4’üncü sınıfta başlayan yabancı dil eğitiminin ilköğretim 1, 2 ve 3’üncü sınıflarda seçmeli olarak verilmesi benimsendi. Öğrencilerin 11’inci sınfın sonuna kadar da alan değiştirilebilmeleri istendi.

Raporda TTK’ya önerilen ve dikkat çeken bazı tavsiyeler şöyle:

Genel liseler kendi şartlarına bağlı olarak ve kendi türleri içinde rekabet oluşturacak şekilde, haftalık ders saatlerini ayarlama bakımından serbest karar verebilecekleri bir aralık belirlenmelidir.
Beden eğitimi dersi ilköğretim okullarının tüm kademelerinde iki saate çıkarılmalı.

15 DAKİKA TENEFFÜS

Bir sınıfta ders çeşidi en fazla 12 olmalıdır. Ders saati süresi, tüm ortaöğretim kurumları için 40 dakika olarak düzenlenmeli, teneffüslerin süresi en az 10 (tercihen 15) dakika olmalıdır. Gerektiğinde blok ders uygulaması yapılmalıdır.

Seçmeli ders havuzu genişletilmeli. Seçmeli derslerin sınıf geçmeye etkisi devam etmeli. 11’inci sınıfın sonuna kadar öğrenciler alan değiştirebilmeli.

DÖRT DÖNEM ÜÇ TATİL

Bir öğretim yılı dört dönem olarak düzenlenmeli. Birinci dönem ara karne ve ikinci dönem ara karne sonrası birer hafta tatil, iki dönem arasında ise 2 haftalık tatil olmalı.

Lisede haftada birer saat okutulmakta olan din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri ikişer saate çıkartılmalı. Öğretim Programına (Alevilik, Bektaşilik gibi) güncel konuların da ilave edilmesi ders saatinin artırılmasını zorunlu kılmakta. Üniversiteye giriş sınavlarında da bu dersten yeterli sayıda soruya yer verilmeli.

İmam hatiplerde zorunlu olarak okutulan ortak ders saatleri genel ortaöğretim kurumlarına paralel olarak azaltılmalı.