Burslu Okumak İster misiniz?

Eğitim Güncel
Üniversitenin tanıtımı için Konya Rixos Otel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Bahattin Adam, 2010-2011 eğitim yılında mühendislik fakültesinin bilgisayar ve elektrik el...
EMOJİLE

Üniversitenin tanıtımı için Konya Rixos Otel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Bahattin Adam, 2010-2011 eğitim yılında mühendislik fakültesinin bilgisayar ve elektrik elektronik bölümüne 220, eğitim fakültesine 360 öğrenci alacaklarını söyledi. Eğitim fakültesinde 5 bölüm açacaklarını anlatan Adam, bunların psikolojik danışmanlık ve rehberlik, İngilizce, Türkçe, sınıf öğretmenliği ve ilköğretim matematik öğretmenliği olacağını bildirdi.

Adam‘ın verdiği bilgilere göre mühendislik fakültesinin İngilizce bölümlerini seçen öğrencilerin yüzde 60’ına Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) elde edecekleri başarıya göre tam burslu veya yarım burslu eğitim imkânı verilecek. Fakültenin Türkçe eğitim veren bölümlerini tercih edecek öğrencilerin yüzde 40’ı tam veya yarım burslu okuyacak. Eğitim fakültesini seçecek öğrencilerin yüzde 40’ı ise tam veya yarım burslu ücretli okuyacak. Mevlânâ Üniversitesi‘ni tercih edecek öğrenciler, yıllık 13 bin lira ücretle yükseköğrenim görebilecek. Öğrencilere, burslu okumanın yanı sıra LYS başarısı, okulda göstereceği başarıya ve spor alanında gösterdiği ve göstereceği ulusal veya uluslararası başarıya göre aylık 150 TL’den başlayıp bin TL’ye kadar değişen miktarlarda burs verilecek.