Bayrampaşa’da Model Uçak Yarışması

Eğitim Güncel
Çocukların eğitimciler gözetiminde yaklaşık 4 saat süren yoğun emekleri ile elde ettikleri model uçaklarla katıldıkları yarışmayı, Alperen Topel birinci, Yavuz Karsavuran ikinci, Behiye Gürsoy ise üçü...
EMOJİLE

Çocukların eğitimciler gözetiminde yaklaşık 4 saat süren yoğun emekleri ile elde ettikleri model uçaklarla katıldıkları yarışmayı, Alperen Topel birinci, Yavuz Karsavuran ikinci, Behiye Gürsoy ise üçüncü olarak tamamladı. Yarışmada dereceye girenlere MP-3 Player hediye olarak verildi. Diğer yarışmacıları ise çeşitli küçük hediyelerin verildi. Yarışmayı alanı dolduran halkın da büyük ilgi gösterdiği görüldü.

23 NİSAN ŞENLİKLERİ’NDE NELER YAPILDI?

16 Nisan günü Şenlik Yürüyüşü ile başlayan 23 Nisan Şenlikleri, Bayrampaşa’daki bütün ilköğretim okulları ve Anaokullarının katılımıyla Bayrampaşa Belediye Stadı yanında oluşturulan şenlik meydanında gerçekleştirildi. Her gün saat 10.00’da başlayarak gece 23.00’a kadar devam eden şenlikler, Bayrampaşalıların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. İlköğretim Okulları arası çeşitli yarışmaların gerçekleştirildiği ve dereceye girenlerin ödüllendirildiği şenliklerin bu yılki teması ‘İstikbal Göklerdedir’ oldu. Bu tema doğrultusunda havacılıkla ilgili stant ve etkinliklerin ağırlıklı olarak yer aldığı ‘23 Nisan Şenlikleri’ çok renkli görüntülere de sahne oldu.

Çocukların ücretsiz olarak faydalandığı bu hizmetleri şenlik alanında oluşturan Bayrampaşa Belediyesi, onların havacılık alanıyla ilgili bilgilenmelerini, bu doğrultuda günlük hayatta kolayca elde edemedikleri imkanlardan faydalanarak havacılıkla ilgili belli bir kültüre sahip olmalarını da sağlamış oldu.

Şenlik meydanında Uçurtma Şenliği ve Yarışması, Kağıt Uçak Yapma ve Uçurma Yarışması ve son olarak da Model Uçak Uçurma Yarışması gibi organizasyonlar ile çocukların heyecanla katıldıkları aktivitelere yer verildi. Bayrampaşa Belediyesi, çocukların uzay hakkında bilgi edinebilecekleri ‘Planatoryum Çadırı’ ve ‘Gözlem Evi’ni, kendi elleriyle yaptıkları ve hediye olarak aldıkları ‘Model Uçak’ yapma ve ‘Uçurtma Yapma’ atölyelerini, çocukların çeşitli konularda fikirlerini geliştirebilecekleri ‘Boyama Atölyesi’, ‘Karikatür Atölyesi’, Resim Atölyesi’ vb. stantlarla oluşturulan şenlik meydanında sabahtan akşama kadar gönüllerince eğlenen çocuklar, unutamayacakları bir 23 Nisanı daha geride bıraktı.

Bayrampaşa Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel 23 Nisan Şenlikleri, ‘İstasyon 39’ isimli müzik gurubunun Barış Manço şarkılarını seslendirdiği konserle son buldu.