Çocuğunuz Bisiklet mi İstiyor?

Eğitim Güncel
En revaçta hediye yine bisiklet. Bisiklet, çocukların vazgeçemediği oyuncakların başında geliyor. Özellikle yaz aylarında hem ulaşım hem de eğlence için kullanılan iki tekerlekli araçları, çocukların ...
EMOJİLE

En revaçta hediye yine bisiklet. Bisiklet, çocukların vazgeçemediği oyuncakların başında geliyor. Özellikle yaz aylarında hem ulaşım hem de eğlence için kullanılan iki tekerlekli araçları, çocukların yanı sıra veliler de tercih ediyor. Bu yüzden veliler de çocuklarına hediye alırken bisiklete öncelik veriyor. Geçmişte bisiklete rakip olan oyuncakların başında kaykay ve patenler geliyordu. Özellikle 90’lı yıllarda o dönemki dizi ve filmlerin de etkisiyle moda olan bu oyuncaklar şimdilerde yerini Scooter’a bırakmış durumda. Kaykay ve patene göre kullanılması daha kolay olan scooterlar bisiklete göre daha yavaş olduğu için küçük çocuğu olan ebeveynler özellikle bu oyuncağı tercih ediyor. Böylece hem çocuklarını sevindiriyor hem de onların güvenliğinden emin olmuş oluyor.

Bisiklet sayesinde çocuklar erişkinlerin kontrolünden çıkıp kendi başlarına hareket edebiliyor. Bunun çocuklara çekici geldiğini anlatan pedagog Sevil Gümüş, özellikle erkeklerin güç ve özgürlük hissi nedeniyle bisikleti tercih ettiğini belirtiyor. Bisikletin çocuklar için otomobile sahip olmadan önceki adım olarak da algılandığını söyleyen Gümüş, ayrıca çevrenin etkisi ve diğer oyuncaklara göre pahalı olmasının da bisikleti çekici kıldığını dile getiriyor. Gümüş, kaykay, paten ve scooter gibi oyuncakların çocuklar tarafından sevilme sebebini ise hareket ediyor olmalarına bağlıyor.

Çin malı bisikletler 160 TL

İstanbul‘da bisiklet alınabilecek yerlerin başında Tahtakale ve Haşim İşcan Geçidi geliyor. Bisiklet alacak ailelere tavsiyemiz, karar vermeden önce kesinlikle fiyat araştırması yapmaları. Çünkü bu çarşılarda birçok bisiklet markası ve bir o kadar da fiyat farkı var. Yapıldığı malzemeye, büyüklüğüne ve vitesli olup olmamasına göre fiyatlar değişiyor. Örneğin Çin malı 21 vitesli bisikletin fiyatı 160 lira iken, kalitesine göre aynı tür bir bisikletin fiyatı 600 liraya kadar çıkabiliyor.