İngilizce Okutmanları Göreve Hazır

Eğitim Güncel
Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı ve Fullbright Eğitim Komisyonu arasında yapılan anlaşma çerçevesinde, yurtdışından gelen İngilizce öğretim elemanı asistanları yeni açılan üniversitelerde göreve...
EMOJİLE

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı ve Fullbright Eğitim Komisyonu arasında yapılan anlaşma çerçevesinde, yurtdışından gelen İngilizce öğretim elemanı asistanları yeni açılan üniversitelerde göreve başlayacak.

Bu işbirliğinin çok önemli olduğunu belirten YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, anlaşma kapsamında 54 İngilizce öğretim elemanının bu yıl yeni açılan üniversitelerde çalışmaya başlayacağını söyledi. Gelecek sene için 200 öğretim elemanı çağırmayı planladıklarını ifade eden Özcan, bu programın amacının öğrencilere sadece İngilizce öğretmek olmadığını, bunun dışında ülkelerarası yakınlaşmanın sağlanması olduğunu vurguladı. Özcan, yurtdışından gelen öğretim elemanı asistanlarının Türk öğrencilerle tanışarak Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı elde edeceklerini belirtti. Bu öğretim elemanı asistanlarının 46’sının aylık ödemesi YÖK, 8’inin aylık ödemesi de Fullbright tarafından karşılanacak.

ÖSYM’NİN YAPISI DEĞİŞİYOR

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ‘Yakında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) yeni bir şekli olacağını’ bildirdi. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’yu makamında ziyaret eden Özcan, KPSS ile ilgili soruları soruşturmanın devam ettiği gerekçesiyle cevapsız bıraktı. "ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın KPSS ile ilgili soruları hazırlayan sınav komisyonunun değişip değişmeyeceğine YÖK’ün karar vereceği" yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Özcan, "O konuda bir şey söylemeyeceğim. Ama yakında ÖSYM’nin yeni bir şekli olacak. Bunu söyleyebilirim." diye konuştu. Özcan, Yarımağan’ın görevden alınmasının söz konusu olmadığını açıkladı.