Başörtülüyü Takip Eden Hoca Olmaz

Eğitim Güncel
TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Zafer Üskül, ‘hak ihlali’ olarak gördüğü başörtüsü yasağının bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi. Yasaktan yana olanların öne sürdüğü A...
EMOJİLE

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Zafer Üskül, ‘hak ihlali’ olarak gördüğü başörtüsü yasağının bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Yasaktan yana olanların öne sürdüğü AİHM kararlarına atıf yapan Üskül, ilgili kararların yanlış yorumlandığına işaret ederek, "Başörtüsünde evrensel yasak yok. AİHM, konuyu Türkiye’nin iç mevzuatı olarak görüyor. Sorunun çözüm adresi olarak Türkiye’yi gösteriyor. Yoksa sorunu çözmeyin demiyor." ifadelerini kullandı.

Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, YÖK‘ün, üniversitelerde türban yasağını aşabilmek için hazırladığı, "Hiçbir öğrenci disiplin yönetmeliğine aykırı durumu nedeniyle sınıftan çıkarılamaz." şeklindeki yazısına da destek verdi. 28 Şubat sürecinde kendilerine de öğrencileri derse almamaları şeklinde yazı geldiğini hatırlatan Üskül, "O zaman da tavrım belliydi. Öğrencilerin YÖK kararıyla dersten alıkonulması idari bir görevdir, bunun önlemini de idarenin alması gerekir. Üniversite hocaları zabıta memuru değildir. Öğretim üyesinin görevi sınıfına girip sükunet içinde dersini vermesidir. YÖK’ün bugünkü istediği de tutanak tutularak idareye bildirilmesidir, doğrusu da budur." şeklinde konuştu.